רולדת שמרים פסטרמה ואנטיפסטי

מאפה שמרים מיוחד, מבוסס על מתכון יהודי-אמריקאי, היכול להוות גם ארוחה שלמה: רולדת שמרים, פסטרמה ואנטיפסטי. זו רולדה מתובלת בפסטו וחרדל ומלאה בכל טוב על בסיס פסטרמה הודו של יחיעם, אנטיפסטי ירקות. המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו – מתכונאית, בלוגרית, בעלת הטור הקולינרי sweet weekend.

צילום וסטיילינג: קרן ביטון כהן

צילום וסטיילינג: קרן ביטון כהן

מצרכים

לבצק (2 רולדות)

  • 3 כוסות קמח (420 גר')
  • 3/4 כף שמרים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 3 כפות שמן
  • 1 כוס מים פושרים

למילוי

  • חבילת פסטרמה הודו על גחלים של "יחיעם" (או במשקל)
  • 1 בטטה בינונית מבושלת במים ומצוננת
  • 1 גמבה אדומה קלויה
  • 1 גמבה צהובה קלויה
  • 1 בצל קטן פרוס לטבעות ומטוגן
  • 2 כפות חרדל
  • 2 כפות רוטב פסטו
  • קורט מלח

מצרכים לציפוי

  • 1 ביצה טרופה
  • צרור עלי שמיר
  • שומשום או פרג
צילום וסטיילינג: קרן ביטון כהן

צילום וסטיילינג: קרן ביטון כהן

אופן ההכנה

מכינים את מרכיבי המילוי

  1. חותכים את הבטטה לקוביות ושולקים במים עד להתרככות
  2. לאחר קירור, מועכים קלות במזלג
  3. את הגמבות קולים על הגז ומקלפים
  4. חותכים בצל קטן לטבעות ומטגנים עד להזהבה.

הבצק

  1. בקערה, מערבביםאת כל מרכיבי הבצק ולשים היטב עד קבלת מרקם אחיד ולא דביק. במידת הצורך, יש להוסיף 1-2 כפות קמח נוסף.
  2. עוטפים את קערת הבצק במגבת ומניחים בצד להתפחה למשך כשעה.
  3. מקמחים משטח עבודה.
  4. מחלקים את הבצק לשניים
  5. מרדדים כל כדור בצק ל"עלה" מלבני.
  6. מורחים על כל "עלה בצק" 1 כף חרדל ומעליו 1 כף פסטו לפי הטעם.
  7. מסדרים שכבת גמבות, מעליה שכבת בטטה ובחלק העליון שכבת בצל מטוגן.
  8. ממליחים קלות.
  9. מכסים את שטח הבצק בחתיכות פסטרמה חופפות
  10. מגלגלים את הרולדה (הערה חשובה: יש לסגור את הרולדה באמצעות קיפול והידוק הקצוות).
  11. מורחים מעט ביצה טרופה ומפזרים מעט שומשום.
  12. ניתן להדק מעל צרור עלי שמיר כקישוט.
  13. אופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות ועד להזהבה.

הוספת תגובה