קציצות גונדי טונה בסגנון פרסי

צילום: חגית גירון

צילום: חגית גירון

מצרכים (ל – 8 מנות)

לתערובת כדורי הגונדי

  • 3 יחידות נתחי טונה סטארקיסט עם לימון ופלפל 5% שומן
  • 12 כפות קמח חומוס
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 כפיות כורכום
  • 2 כפיות הל
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח

למרק

  • ציר ירקות עם גרגרי חומוס
  • 200 גרם גרגרי חומוס מושרים
  • 2 גזרים פרוסים גס
  • 1 סלרי אמריקאי פרוס גס
  • 2 קישואים פרוסים גס
  • 200 גרם דלעת בחיתוך גס
  • 1 בצל שלם
  • 2 יחידות לימון פרסי יבש
  • 2 כפיות כורכום
  • 2 כפיות הל
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • תערובת שמיר, פטרוזיליה ובצל ירוק קצוצים לקישוט

אופן ההכנה:

    1. מערבבים את כל חומרי הקציצות לתערובת אחידה ומשהים במקרר למספר שעות להתייצבות.
    2. להכנת המרק מבשלים את גרגירי החומוס עד לריכוך, מוסיפים את הירקות ואת והתבלינים ומבשלים עד לריכוך הירקות, מסננים את הנוזל ושומרים את הירקות המבושלים בקערה.
    3. מרתיחים את הנוזל, יוצרים מתערובת הטונה והחומוס כדורים בגודל כדור פינג פונג  ומכניסים למרק הרותח. מבשלים על אש נמוכה כ 45 דקות, מחזירים את הירקות וגרגירי החומוס למרק.
    4. מגישים בליווי ירקות המרק וקישוט של עשבי התיבול.
    5. מומלץ להגיש ליד אורז פרסי לבן עם תפוחי אדמה כמעט שרופים.

בתאבון ! (המתכון באדיבות טונה סטארקיסט)

הוספת תגובה