קפה אמדאו Amadeo גבעתיים בזוגי

ארוחת צהרים חורפית חמה בקפה מסעדה בגבעתיים ||| קפה שהוא גם מסעדה ממש ליד דרך השלום ||| מנות איטלקיות קלסיות לצד נגיעות ים תכוניות וישראליות ||| טעימות מכמה מהמנות של אמדאו ||| רשמים והמלצות בהמשך…

קפה אמדאו Amadeo

יצאנו לבילוי צהרים זוגי בהפוגה בין ימי החורף הסוערים שפוקדים אותנו בימים טרופים אלה. פגשנו את יוסי, הבעלים ומנהל הקפה מסעדה שממש סמוך לדרך השלום בגבעתיים. יוסי הפך את בית הקפה של אחת מרשתות הקפה, שהוא היה הזכיין שלה במקום, למסעדה חלבית, עם אווירה קלילה ורגועה כמו של בית קפה אבל עם תפריט עשיר ומגוון של מסעדה עם הרבה איטליה וגם ישראל והעולם. ביקשנו מהמלצרית החיננית המלצות מהתפריט המגוון שמוגש בטאבלט נוח לשימוש והתחלנו.

ראשונות

במנות הפתיחה מוצעות מגוון מנות ביניהן חציל קלוי (עם סלסה עגבניות, טחינה גולמית ויוגורט כבשים – 36 שקלים), סביצ'ה (קוביות סלמון נורבגי טרי ונא, בצל ירוק, פטרוזיליה, בצל סגול – 49 שקלים), פטריות ממולאות (גבינת שמנת, מוצרלה, פסטו ופרמז'ן – 49 שקלים), ברוסקטה קפרזה (מוצרלה, עגבניות, בלסמי, בזיליקום על ברוסקטה – 42 שקלים), קרפצ'יו סלק (סלק מבושל בבלסמי, שברי פטה, שקדים קלויים ועשבים – 38 שקלים) ועוד. אנחנו התלהבנו מהמנות אבל החלטנו לבחור ישר מהעיקריות.

סלטים

תלתלים עם עגבניות שרי, מלפפון, שמפניון, פלפל אדום, פסטו גבינת פטה ורצועות בטטה מסולסלות (צילום דני בר)

בתפריט מוצעים 6 סלטים שהן מנה מלאה שיכולה בהחלט להיחשב למנה עיקרית. אמדאו מציע סלט בריאות, חלומי, עגבניות קפרזה, טונה ניסואז ובחירתנו היתה סלט תלתלים שמוגש עם עגבניות שרי, מלפפון, פטריות שמפניון, פלפל אדום, פסטו גבינת פטה ורצועות בטטה מסולסלות וקריספיות (62 שקלים). היתה זו מנה עסיסית שמוגשת עם תלתלים צלויים ופריכים שמוסיפים גם צבע וגם מגוונים את הטעם לסלט הטעים.

פסטות

 
- פרסומת -

 
סלמון ספגטי (צילום דני בר)

כחלק מההצהרה שקפה אמדאו אמונה על המטבח האיטלקי ועוד, מוצעות שלל מנות פסטה, ביניהן ניוקי ערמונים, סלמוניטו פנה, ספגטי פומדורו, ניוקי מרווה ועוד. אנחנו בחרנו סלמון ספגטי (67 שקלים) שמורכבת מסלמון טרי, רוטב שמנת, קוביות עגבנייה, אפונת גינה, זוקיני, בצל ירוק וביבי תרד. המנה היתה גדושה ועסיסית, עם הרבה נתחי סלמון והעיקר- שפע של רוטב ובמידה (שלא כמו ברבות מהמסעדות שזוגתי נדרשת לבקש תוספת של רוטב).

עיקריות

פילה בורי טרי בחמאת מרווה, יין לבן, שום, לימון, צלפים (צילום דני בר)

באמדאו מציעים מגוון מנות דגים או צמחוניות כמו פילה סלמון טרי (98 שקלים), המבורגר חלומי ופטריות (66 שקלים), טוסט בלקני פתוח (56 שקלים), ריזוטו סלמון (64 שקלים) ועוד. הבחירה שלנו היתה פילה בורי טרי בחמאת מרווה, יין לבן, שום, לימון, צלפים (89 שקלים). מנה עסיסית והדג היה עשוי היטב.

ראוי לציין שבתפריט העשיר של אמדאו תמצאו גם כריכים, פיצות (מרגריטה, קפרזה, ביאנקה) מנות ילדים ועוד שלל הצעות כשכולן חלביות וכשרות.

קינוחים

עוגת תפוחים ועוגת בריאות (צילום דני בר)

קשה היה לעמוד בהפצרות המלצרית ונעתרנו גם לקינוחים שגם בהם הביצוע היה מושלם. בין ההצעות תמצאו פבלובה, קרם ברולה, עוגת גבינה סציאלאנית ועוד. תפריט היין של המקום מתבסס על יינות טפרברג ובקרוב יתווספו אליו יינות שלמספר יקבי בוטיק כשרים.
תפריט מלא תמצאו בקישור… 

אמדאו עמישב 45, גבעתיים. פרטים והזמנות באתר… ובטל': 03-545-6430

כתיבת תגובה