קיאיר Kheer – מעדן הודי מתוק

מהו קיאיר ||| איפה אוכלים קיאיר ומתי ||| סוגת והשף תום פרנץ מציעים מתכון ||| מתכון נוסף בסרט המצורף ||| לחצו על התמונה לכתבה והמתכון <<<

KHEER מעדן הודי מתוק (צילום: מיכאל גלעדי)

KHEER מעדן הודי מתוק (צילום: מיכאל גלעדי)

קיאיר Kheer

קיאיר הוא מעדן מתוק הנהוג בתת היבשת ההודית, ומורכב על בסיס חלב עם אורז, חיטה, טפיאוקה ועוד (תלוי בכל אזור בתת היבשת). קיאיר נהוג להכין לאירועים מיוחדים או לאורחים מכובדים. זהו מעדן עשיר בטעמי תבלינים אקזוטיים.יש הרואים אותו כפודינג של הודו.

קיאיר מתאים להכין בקיץ מראש, למזוג לכוסות אישיות ולקרר עד ההגשה אך הוא גם מתאים להגשה חם בחורף. פינוק אמיתי.

מצרכים ( 6 מנות)

  • 6 כוסות חלב 3%
  • 2 כוסות פתיתים "כוכבים" של סוגת
  • 50 גרם חמאה או 35 מ"ל שמן זית קתית מעולה
  • 4 תרמילי הל
  • 1 מקל קינמון או 1 כפית קינמון
  • 1 מסמר ציפורן
  • 2 כוכבי אניס
  • 1/2 כפית מוסקט
  • 1/4 כפית צ'ילי
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס צימוקים בהירים
  • 1/2 כוס פרוסות שקדים קלופים, קלויים במחבת ללא שמן
  • מי ורדים אם אוהבים

לקישוט המנה

  • שבבי פיסטוק קלוי וקלוף
  • פרוסות שקדים קלויות
  • עלי כותרת של ורדים
  • קוקוס קלוי

אופן ההכנה

    1. ממיסים את החמאה בסיר או מחממים השמן
    2. מוסיפים את הפתיתים ומערבבים יחד 5 דקות
    3. מוסיפים 4 כוסות חלב, תבלינים, תמצית וניל, סוכר, צימוקים ומערבבים
    4. מביאים לרתיחה על אש קטנה תוך כדי ערבוב
    5. מוסיפים את השקדים, מי ורדים וממשיכים בבישול עד שהפתיתים רכים והתערובת מסמיכה
    6. מוסיפים בהדרגה את יתרת החלב עד לקבלת סמיכות רצויה
    7. טועמים, ממתיקים אם יש צורך
    8. בעזרת כפית, מוציאים את תרמילי ההל, מקל הקינמון, מסמרי הציפורן וכוכבי האניס
    9. מחלקים לקעריות או כוסות הגשה
    10. מפזרים פיסטוק, שקדים, קוקוס או עלי ורדים

 

מגישים חם או קר. בתיאבון!

הוספת תגובה