קופסת פח רטרו לקמח ומתכונים לחג

הטחנות הגדולות של א"י מציעה מהדורות מוגבלות וחגיגיות לקופסת פח לאחסון קמח ולאריזת קמח ||| על גבי האריזות מוצעים מתכוני עוגות דבש ||| קופסת הפח מעוצבת בסגנון רטרו: קופסת הפח אדומה ועליה איור של תפוח עץ וברכת שנה טובה ||| אריזת הקמח בגוון תכלת ועליה איור נוסטלגי של צנצנת דבש, עוגת דבש וברכת שנה טובה ומתוקה ||| מתכונים של הילה יבניאלי-בוכריס, מומחית האפייה של הטחנות הגדולות של א"י ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך <<<

 

עוגת דבש, קפה ותבלינים (צילום מנחם גרייבסקי)

עוגת דבש, קפה ותבלינים, המופיע על אריזת הקמח התכולה

תבנית: תבנית משומנת של אינגליש קייק, סיר פלא או תבנית קוגלהוף. אפייה: לחמם תנור ל-180 מעלות, לאפות 60-50 דקות

מצרכים לעוגה

  • 360 מ"ל (1 כוס) דבש
  • 100 גרם (חצי כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
  • 120 גרם (חצי כוס דחוסה) סוכר חום
  • חצי כפית קינמון
  • רבע כפית אגוז מוסקט
  • רבע כפית ציפורן
  • 1 כפית נס קפה
  • 240 מ"ל (1 כוס) תה חזק
  • ½1 כפיות אבקת סודה לשתייה
  • 2 כפות שוקולית
  • 2 ביצים
  • 100 מ"ל (חצי כוס) שמן זית
  • 420 גרם (3 כוסות) קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
  • 50 גרם (חצי כוס) אגוזים קצוצים

קופסה חגיגית לקמח לראש השנה (צילום מנחם גרייבסקי)

מצרכים לציפוי

  • 40 גרם (שליש כוס) אבקת סוכר
  • 30 גרם (רבע כוס) שוקולית
  • 180 מ"ל (שלושת-רבעי כוס) מים

אופן הכנה

  1. מערבבים במעבד מזון דבש, סוכרים, תבלינים, קפה, תה, אבקת סודה לשתייה ושוקולית
  2. מעבדים עד לקבלת תערובת חלקה
  3. מוסיפים את הביצים תוך כדי ערבוב
  4. מוסיפים את השמן ואת הקמח
  5. מעבירים לקערה, מוסיפים את האגוזים ומערבבים
  6. יוצקים לתבנית המשומנת ואופים 60-50 דקות
  7. מערבבים את כל חומרי הציפוי יחד
  8. מוציאים את העוגה מהתנור ויוצקים עליה את הציפוי
  9. מגישים בטמפרטורת החדר

טיפ: אפשר לוותר על הציפוי ולזרות מעל העוגה אבקת סוכר.

מתכון לעוגת דבש ובירה שחורה עם תפוחים (מופיע על קופסת הפח החגיגית)

תבנית: 3 תבניות אינגליש קייק. אפייה: תנור מחומם ל-180 מעלות (30-25 דקות) + 160 מעלות (30-20 דקות)

עוגת דבש ובירה שחורה עם תפוחים (צילום מנחם גרייבסקי)

מצרכים

  • 4 ביצים
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
  • 360 גרם (1 כוס) דבש
  • 140 מ"ל (3/4 כוס) שמן זית
  • 240 מ"ל (1 כוס) בירה מאלט (שחורה)
  • 2 תפוחים בינוניים, קלופים, מגורדים גס
  • 420 גרם (3 כוסות) קמח תופח מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 כפית ציפורן
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 50 גרם אגוזים קצוצים לציפוי (לא חובה)

אופן הכנה

  1. מקציפים היטב במיקסר ביצים וסוכר
  2. מוסיפים דבש, שמן ובירה מאלט
  3. מוסיפים את התפוחים
  4. מנפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והתבלינים
  5. מוסיפים בהדרגה לחומרים הרטובים
  6. מניחים בצד 15 דקות למנוחה
  7. לאחר 15 דקות מערבבים שוב ומחלקים בין 3 תבניות אינגליש קייק משומנות
  8. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, 30-25 דקות, עד שמתקבל קרום
  9. מפזרים את האגוזים הקצוצים מעל (אם רוצים)
  10. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-160 מעלות ואופים עוד 30-20 דקות או עד שקיסם שננעץ באמצע יוצא יבש

טארט לימון ודבש, עם תחתית פריכה מלוחה מקמח כוסמין לבן

תבנית: קוטר 22, כ-10-8 מנות. אפייה: תנור מחומם מראש ל-160מעלות.

טארט לימון ודבש, עם תחתית פריכה מלוחה מקמח כוסמין לבן (צילום מנחם גרייבסקי)

מצרכים לתחתית הטארט

  • 245 גרם (1+3/4 כוסות) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
  • 16 גרם (2 כפות) קורנפלור
  • 6 גרם ( 1+1/4 כפיות) מלח
  • 180 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות או 120 גרם שמן זית
  • 80 גרם (2/3 כוס) אבקת סוכר

מצרכים למילוי

  • 300 גרם (1.5 כוסות) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
  • 120 גרם (6 כפות) דבש
  • 1 כף גרידת לימון
  • 3 ביצים L
  • 2 חלמונים (צהוב)
  • 35 גרם קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
  • 7 גרם (2 כפיות) קורנפלור
  • קורט מלח
  • 160 מ"ל (2/3 כוס) מיץ לימון סחוט טבעי

אופן הכנת תחתית הטארט

  1. מרססים תבנית בקוטר 22 בספרי שמן, מניחים בצד
  2. בקערה קטנה מערבבים קמח כוסמין לבן, קורנפלור ומלח. מניחים בצד
  3. במעבד מזון מערבבים חמאה או שמן הזית ואבקת סוכר בפולסים עד לקבלת תערובת חלקה
  4. מוסיפים את תערובת הקמח וממשיכים בפולסים עד לקבלת פירורים בינוניים
  5. מעבירים את בצק הפירורים לתבנית המשומנת ובעזרת הידיים לוחצים את הבצק לתחתית התבנית וכ-1 ס"מ בצדדים
  6. מכסים בניילון נצמד ומקררים במקרר עד שהמלית מוכנה (אפשר להכין יום מראש)

הטחנות הגדולות קמח חיטה לבן בהיר באריזה חגיגית לראש השנה (צילום מנחם גרייבסקי)

אופן הכנת המלית והרכבה

  1. בעזרת סכין חדה מאוד או מנדולינה, פורסים עיגולים דקים מאוד מהלימון ומוציאים את החרצנים
  2. מרתיחים 2 כוסות מים בסיר קטן
  3. מוסיפים את פרוסות הלימון ומרתיחים 4 דקות, מסננים ומקררים (פעולה זו נדרשת כדי להוציא את המרירות מהלימון)
  4. בקערה מערבבים סוכר, דבש וגרידת לימון
  5. מוסיפים את הלימונים, מערבבים בעדינות לציפוי ומניחים בצד 45-30 דקות להתמוססות הסוכר (אפשר להכין יום מראש)
  6. מחממים תנור ל-160 מעלות
  7. אופים את תחתית הטארט 35-30 דקות, עד שהמרכז יציב למגע והקצוות מתחילים להזהיב
  8. כאשר התחתית כמעט מוכנה…מערבבים בקערה את הביצים והחלמונים
  9. בקערה קטנה מערבבים קמח כוסמין לבן, קורנפלור ומלח
  10. מוסיפים את הקמח לקערת הביצים ומערבבים
  11. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים
  12. מוסיפים את תערובת פרוסות הלימון, מערבבים בעדינות לאיחוד
  13. מוציאים את התחתית מהתנור ומנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות
  14. יוצקים את המילוי לתבנית עם התחתית האפויה
  15. אופים עד אשר המילוי יציב ומעט נפוח מסביב לקצוות, 30-25 דקות
  16. מוציאים מהתנור ומניחים על רשת צינון ומקררים
  17. מכניסים למקרר ל-4 שעות לפחות ומוציאים מהתבנית
  18. מגישים קר

טיפ: אפשר לקשט בקצפת ואבקת סוכר. אפשר להכין את הטארט עד יומיים לפני.

מחיר קופסת פח: 18 שקלים. להשיג בחנויות מובחרות ברחבי הארץ או להזמין במשלוח, דרך אתר החברה. למידע ולמתכונים נוספים באתר <<<

הוספת תגובה