צהרים בדגי דפנה על גדות נחל הדן

שלחתי את רפי ומאיה, לביקור וטעימה במסעדת דגי דפנה. וזה מה שמספר לנו רפי על החוויה הצפונית ۩ חוויה של נירוונה על גדות נחל הדן ۩ הרבה דגי פורל וגם מנות לצמחונים ۩ שווה לנסוע לאצבע הגליל ולאכול דגים ۩ לחצו על הכותרת להמשך הכתבה ۩ ۩ ۩ ۩ ۩ ۩ ۩

על גדת נחל דן הפבטורלי (צילום מאיה פליישמן)

על גדת נחל דן הפסטורלי (צילום מאיה פליישמן)

המסע לצפון

בתור חיפאים מזה מספר שנים, אני ואשתי מאיה, יכולים להתהדר בכינוי 'צפוניים' אבל יש צפון ויש צפון. חיפה זה מה שאני קורא לו הצפון ה"רך". הצפון ה"קשה" הוא האזור הירוק במפה שמבקרים בעיקר בחופשים ובו ליישובים יש שמות כמו דלתון, כרם בן זמרה וספסופה.
הפעם הרחקנו לכת לאצבע הגליל. בטיולנו ישבנו לסעוד את פת הצהרים במסעדת "דגי דפנה", הנמצאת סמוך לישובים שאר ישוב ודפנה.

המסעדה עצמה נמצאת על גדות נחל דן וכבר בכניסה ניתן לשמוע את פכפוך המים. מרבית שטח המסעדה הינה גן מוריק אשר מוצל על ידי עצים שניטעו בין פלגי המים. פלגי המים והבריכות ממלאים את הגן ומקנים תחושה של ישיבה על גדותיו של נחל זורם.

שולחן הפתיחה (צילום מאיה פליישמן)

שולחן הפתיחה (צילום מאיה פליישמן)

דגי דפנה
קידם את פנינו, דני, מנהל המקום. מצאנו אדם נחמד, לבבי ועם חיוך הסביר לנו מעט על המקום. מסעדת דגי דפנה פעילה כ- 20 שנה, ולמקום בריכות דגים בהם מגדלים את דגי הפורל אשר מוגשים במסעדה. קיבוץ דפנה, הבעלים, בעצם היטו את מי הדן למקטע קצר שעליו בנויה המסעדה, ומקטע המים הזה זורם בחזרה לנחל בהמשך. במקום פועלים גם חנות דגים, מתחם קמפינג ובריכת דיג.
הגענו בשעת צהריים בחודש יולי, אך למרות החום הכבד בחוץ, בגן עצמו היה נעים וקריר הודות לצל ולבריזה הקרירה מן הנחל. חלק נכבד מן הסועדים במקום היו קבוצות מאורגנות, אבל נכחו גם משפחות עם ילדים שנהנו להתרוצץ בחצר בין פלגי המים בזמן ההמתנה למנות.
טעימות
כמנות פתיחה הגישו לנו מגוון סלטים עם פיתות וטחינה,מתוך הסלטים אהבנו במיוחד את החצילים הפיקנטיים.

הפורל של דגי דפנה (צילום מאיה פליישמן)

הפורל של דגי דפנה (צילום מאיה פליישמן)

במנות העיקריות ניתן להזמין מגוון סוגי בשרים ודגים. ישנן גם מנות ילדים מוזלות ואופציה למנה צמחונית לשמחתה של מאיה.
אני כאכלן דגים ששמו נודע למרחוק, הזמנתי את הפורל. זוהי הייתה המנה המומלצת על ידי המלצרית שכן הדגים טריים וגדלים במקום.
מאיה הזמינה קיש בטטה. שתי המנות הגיעו עם תוספת ציפס.
הדג היה עשוי היטב. לצד המנה צורף רוטב חרדל בכלי קטן ואני מודה שמעולם לא אכלתי דג ברוטב חרדל, כך שהייתי קצת סקפטי, אולם הרוטב היה מצוין והשתלב יפה עם הטעם של הדג. כמו כן מומלץ לבקש לימון נוסף אם אתם אוהבים את הדג חמוץ כמוני.

המנה הצמחונית (צילום מאיה פליישמן)

המנה הצמחונית (צילום מאיה פליישמן)

למאיה מנת הקיש הייתה גדולה ומשביעה ומהווה אופציה נהדרת לצמחונים.

לסיכום, המנות היו טעימות ומאוד משביעות.

העסקיות ערב של דגי דפנה

רפי ודני מסכמים הביקור (צילום מאיה פליישמן)

רפי ודני מסכמים הביקור (צילום מאיה פליישמן)

חשוב לציין כי החל משעה 18:00 מוגשת מנה עיסקית במחיר של 70 שקלים בלבד, הכוללות מנת מזטים וסלטים, מנה עיקרית של דג פורל הגדל במקום אותה ניתן להמיר במנה בשרית של פרגיות המלווה בצ'יפס ושליש בירה. עסקית הערב הכשרה של דגי דפנה מוגשת החל משעה 18:00 בכל ימות השבוע למעט שישי ובמוצאי שבת כשעה אחר צאת השבת. מבצע העסקיות ערב יהיה עד סוף ספטמבר  2015.

אנדרטת אסון המסוקים

אחרי הביקור במסעדה אני ומאיה הלכנו לאנדרטה הסמוכה לזכר חללי אסון המסוקים. בעוד שאני לא אדם אנדרטאי במיוחד אני זוכר את אסון המסוקים בתור ילד ורציתי לראות את אתר ההנצחה במו עיני. באתר ההנצחה ישנה ההתכתבות מאוד יפה עם הטבע ונראה שהאנדרטה מטופחת ושמורה. הביקור בהחלט מומלץ למי שמבקר במסעדה, במיוחד בהתחשב בקרבה.

סיכומו של דבר

לסיכום, נהנינו מאוד האוכל היה מצוין אבל מה שמייחד את המקום הוא ללא ספק האווירה המדהימה שלא תמצאו במסעדות באזור המרכז והצפון ה"רך" יותר.

דגי דפנה, קיבוץ דפנה 1223500, טלפון 04-6941154 או  052-378-4144 . אתר האינטרנט

הוספת תגובה