פסטיבל אוכל כפרי במטה יהודה 2018

פסטיבל של "אוכל. אנשים. בית" וחגיגה של אירוח אתני ואותנטי ||| מאכלי עדות בבתים, יקבים ובמסעדות ||| הפסטיבל יתקיים בין התאריכים 27 באפריל עד 20 במאי (4 סופי שבוע ובחג השבועות) ||| רשמים מכמה מהמארחים בפסטיבל ||| פרטים בהמשך <<<

בירגרדן מבשלת שריגים (צילום אלדד מאסטרו)

פסטיבל האוכל הכפרי

פסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה מתקיים זו הפעם ה- 18 שנה וזוכה לקהל מעריצים ומבקרים תמידים הולך וגדל. הפסטיבל התחיל עם מספר קטן של בשלניות מבוגרות ומנוסות שפתחו את ביתן ואת הסירים בפני המבקרים, ומאז צמח והתפתח עם כל שנה שחלפה. עם השנים, הצטרפו בשלנים ובשלניות רבים לפסטיבל, מבוגרים וצעירים, ממוצא מרוקאי, כורדי, הודי וערבי, כאלה שבילו את כל חייהם במטה יהודה, וילדים שעזבו למקומות אחרים עד שחזרו לאחר שהבינו שאין כמו בבית.

המוטו השנה: אוכל.אנשים.בית

נושא הפסטיבל השנה הוא "אוכל. אנשים. בית" ובהתאם, אורחי הפסטיבל יוכלו לבקר אצל אנשים ובתים שונים מאוד האחד מן השני, כשלכל אחד הייחוד שלו, אבל לכולם אותה תשוקה – לאוכל טוב ולאירוח. ההשראה לכל השפע הזה הוא נופיו של מטה יהודה, אזור אשר נמצא במרחק נסיעה קצר ממרכז הארץ, חבל ארץ ירוק עם נופים מרהיבים וגפנים משתרגות וסדורות בכרמים, מסלולי טיול מרהיבים, מנזרים וכנסיות. בתוך כל היופי הזה תתרחש חגיגה קולינרית של אוכל מסורתי ועדכני, שילובים של מטבחים אתניים ומטבחים מחדשים בבתים, במאפיות בוטיק מקומיות, ביקבים ובמבשלות בירה.

הנוף הנשקף מבית הקונטיינרים (צילום דני בר)

מה יהיה בפסטיבל השנה

הפסטיבל יתקיים בתאריכים 27 באפריל עד 20 במאי, במהלך 4 סופי שבוע ובחג השבועות. המבקרים השנה יוכלו לבקר במספר רב של בתים, טעמים והעיקר…סיפורים. כמה מהם ביקרנו והתרשמנו:

  • Beergarden מבשלת שריגים – לא הרחק מתל-עזקה, בו נמצאו כדי בירה בני 2700 שנה נמצא את מבשלת בירות הבוטיק של שריגים. עופר ואוהד שהקימו את המבשלה מנצחים על הבישול (בירה) ועל האירוח. מתחת למבשלה נמצא את הבירגרדן המקסים והתוסס עם 7 סוגי בירה איכותית ואוכל מגוון שהולך טוב עם בירה כמו נקניקיות עסיסיות, שניצלונים, צ’יפס, פיצה וגם מרק כפרי בתוך לחם. המבשלה סגורה בשבת אבל הבירגרדן פתוח כל השנה (לקבוצות בהזמנה מראש). מרכז מסחרי, שריגים ליאון. פרטים באתר מבשלת שריגים <<< ובטל': 073-2725313

בית הקונטיינרים (צילום אלדד מאסטרו)

  • בית הקונטיינרים – מול נוף קדומים פתוח אתם מוזמנים לקבלת שבת שאיליה מגנס ונירי דמסקי ינגנו וישירו. המפגש כולל ארוחה צמחונית אותה מכינה סיגל במטבח הביתי הפתוח. מובטחת חווית אירוח ייחודית, שונה ומרתקת, בבית הבנוי מקונטיינרים ומבוסס על עקרונות אקולוגיים. איליה (לא ממוצא רוסי) מגנס – צייר ומוזיקאי מוכשר ווסיגל גבע מגנס – מדריכת טיולי ג’יפים וטרקים ברחבי העולם, מחברים אל עולמם במפגש מרתק. לוזית, רח' האשל (בהרחבה). פרטים והזמנות בטל': 052-8895906 (בהזמנה מראש בלבד ומותנה במינימום משתתפים)

עלי גפן לצמחונים בשוניניס (צילום דני בר)

  • שוניניס – אוכל רחוב: שרה וטל שרביט הקימו מקום לאוכל רחוב, המדבר בשפה עדכנית ומשולב במרחב הכפרי המקומי, עם ניחוח כורדי מסורתי. מזמינים, לוקחים ויושבים מול נוף עדולם. בתפריט עראיס, מרק קובה, המבורגר מ- 3 סוגי בשר, מסבחשווה – שילוב של חומוס עם המילוי של הקובה ועוד. רק בפסטיבל מלבי תורכי היישר מילדותו של טל בביתו בלוד. בשישי מוגשות חלק מהמנות ומתקיימת מכירת אוכל לשבת. כשר וסגור בשבת. מרכז מסחרי, שריגים ליאון. טל': 054-5590211
  • הגלריה של סבא ו- Caja Chocolaterie- שילוב מחמם לב מתוק ומרהיב, בחצר המשפחתית של משפחת לוי בצפרירים. גליה לוי השוקולטיירית ואביה האמן והפסל ניסים לוי – אוטודידקט ברוך כישרון ודמיון. בפסטיבל סיור עצמאי בגלריית הפסלים וחדר המורשת ”כורדיסטן בקטן" שהוא כפר שסיתת ניסים באבן גיר מזיכרונות משפחתו. בסופו של הסיור ניתן לשלב מפגש טעימות מונחה מעולם השוקולד העשיר והשופע של גליה. ימי שישי פעמיים ביום: 10:00 ו- 13:00. מושב צפרירים. לתיאום טל':  052-3404536

גליה לוי השוקולטיירית עם נעלי השוקולד שלה (צילום דני בר)

  • ב-11 במאי תיערך קבלת שבת בהשראת מגילת רות אצל גילה בשארי. רות המואביה זכתה להקים את שושלת בית דוד ואנחנו מוזמנים לזכות בשעות של קסם עם הזמרת גילה בשארי מענגת בשירה עברית ותימנית מופלאה וארוחה תימנית מסורתית. מושב ישעי. לפרטים והזמנות 052-3226001

כמו כן יוצעו אצל רחל ואברהם קולברג, זוג חרדים המעבירים תרגולי יוגה בסטודיו מדהים מול הנוף, ולאחר התרגול ליהנות מארוחה הודית צמחונית, אורן שמואלי יציע לחמי בוטיק מופלאים הישר מהמאפייה שלו הנמצאת בחצר הבית, יעל ואבי רוזנבוים יגישו שלל בשרים בסגנון ארגנטינאי בחצר ביתם, שונטל שרביט דרמון תגיש במרפסת ארוחת טאג'ין מפוארת באותו אופן בו מגישים במשפחתה כבר דורות רבים, מוסא ויסמין ישתפו בסיפור חייהם המופלא לצד אוכל מופלא לא פחות, ועוד המון.

גם הבשלניות הוותיקות עוד מהוות חלק בתי נפרד מהפסטיבל. אסנת ולילי עזיז יגישו בביתן קובה ומנות מפתות מהמטבח הכורדי, עליה גבאי וזוהרה בן חמו יציעו מנפלאות המטבח המרוקאי רינה לוי תביא לשולחן את המטבח הערבי ועוד.

סיורים בין הסירים

בכל אחד מימי השישי בפסטיבל יצאו "סיורים בין הסירים" – טיולים קולינריים מודרכים שיתנו למשתתפים הזדמנות ליהנות מטעימות מהנות של הקולינריה במטה יהודה – בישול ביתי, מבשלת בירה או יקב, מעשני בשרים, אופים ואופות ושפים המשלבים השראות וידע מרחבי העולם בבישול מקומי עונתי. מחיר משתתף בסיור (כולל טעימות, הדרכה והסעה) 130 שקלים. הרשמה מראש בלבד באתר <<<

הגלריה של סבא ניסים לוי (צילום דני בר)

מוסיקה ועוד

במהלך ימי הפסטיבל יתקיימו גם שלל אירועים. קבלת שבת מוזיקלית בבית הקונטיינרים, רביעיית smart jazz  בבית ילין, רביעיית כלי קשת של צעירי הפילהרמונית ביקב הדר, יוסי וחברים מבשלים, וערב של יין שירה ואוכל בכרם ברק, ערב טברנה ב"יווניה שלי", סוף שבוע של אוכל קנייתי ואומנות מקומית בסטודיו אומנות בנעליים, תערוכה של האמן אריק טלאור ביקב קדמא, חגיגת גבינות, יין ומוזיקה במחלבת עיזה פזיזה, שוק אמני האוכל של סלואו פוד ירושלים יתארח בעין ראפה ומפגש מסקרן בין טוחן לאופה בקפה חממת הסחלבים.

יקבים, יין וגורמה

גם לחובבי היין לא יחסרו אירועים. היקבים Sphera, שורק ולה טרה פרומסה ישיקו יינות חדשים במהלך הפסטיבל, יקב שורק גם יקיים בפעם ה-10 את יריד יקבי הבית עם עשרות יקבים שיציגו סדרות קטנות ומוגבלות, ומסעדת מאג'דה תקיים שני ערבי גורמה של 5 מנות ו-5 יינות בשיתוף עם ייננים מקומיים: ניר שחם מיקב שורק וזאב דוניה מיקב סוסון ים.

פרטים והרשמה

פרטים נוספים ורשימת המארחים והאירועים המלאה בפסטיבל  הלב הירוק – תיירות מטה יהודה <<< פייסבוק "הלב הירוק תיירות מטה יהודה" ובטל': 8108*

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות