פאנקי סיסיליה בהוד השרון

בר מסעדה ומתחם בילוי חדש בהוד השרון ||| שטח של דונם בדרך רמתיים שבמרכז העיר עם הפתעה קולינרית ||| רשמים וטעמים מביקור עם זוגתי ||| כל הפרטים והרשמים בהמשך <<<

מיקס פונגי – שלל פטריות צרובות על הגריל (צילום דני בר)

דרך רמתיים 54 הוד השרון

הוזמנו לטעימות והתרשמות מהמקום החם החדש, במרכז רמתיים, היא הוד השרון. כמי שילדותו עברה במקום כבר מהחניה לכיוון המקום, חלפנו על כמה תמונות ילדות של רמתיים 1968 שנעצרה מלכת. קונדיטוריית וילהיים שנראית כמו אז וגם ראיתי בחלון הראווה את עוגת הגבינה שהיתה שיא הפינוק של ילדותי. בהמשך הטמבורייה של חזי בנק ואז נגלת לנו הדלת הירוקה לבנה בחזית הפאנקי סיסיליה.

מקום שהכרתי היטב עם חנות צמר לסריגה לסוודרים שלנו והכפפות שנוכל להעביר את החורף של לפני ההתחממות הגלובלית. בסמטא היה מפעל סריגים והיו מוסכים ועכשיו הכל משנה פניו לאזור בילוי תוסס כמו שראוי למרכז העיר.

מנות ראשונות – חציל בלאדי עם גבינת פטה כבשים ועוד (צילום דני בר)

חלל הפאנקי סיסיליה

עם הכניסה נגלה חלל בילוי מדליק ויוצא דופן, עם תפאורה של שנות ה-80 וה-70. המסעדה מחולקת למספר מתחמים:

  • בר מסעדה רחב ידיים שפונה בחלקו לחזית הרחוב ובחלקו השני מוביל למרכז חלל במסעדה
  • מטבח פתוח סביבו מקומות ישיבה
  • חצר גן קסום רחב ידיים ופתוח (אמור להיות מקורה בחורף)
  • בחזית לצד הכניסה ישנו ה"פאנקי קבב", קנטינת קבב, עם מנות קבב הנצרבות על הגריל הלוהט המוגשות בפיתה טרייה
  • במסעדה מוגש תפריט ים תיכוני ישראלי, רבגוני ומלא תשוקה.

אני וקוקטייל סן ז'רמיין – רום ואננס (צילום דני בר)

פאנקי סיסיליה? למה?

המקום והשם הלא שיגרתי שנבחר למקום הוא תוצר של חברות ארוכת שנים בין 3 אנשים:

  • יניב בובליל – מבעלי אגאדיר בהוד השרון
  • אבירם זוהר – יזם, מעצב חללים, פרוייקטור בהווה ובעבר
  • סיסיליה סיוון שבין היתר ניהלה את ננוצ'קה בעברה, והיום בעלת חברת השיווק והאסטרטגיה לעולם הקולינרי "פביאן וסיסיליה" ואמונה על המקום מבחינת קריאטייב, מיתוג, קונספט ורוח

השם שהתחיל כשם זמני, כי בחזונם רצו שהמקום יהיה דומה לוויב השמח של סיסילה, נבחר להישאר השם הקבוע.

ראשונות

בחרנו משלל המנות הראשונות 2 מנות שנראו לנו מעניינות יותר: מיקס פונגי – שלל פטריות צרובות על הגריל במרינאדת חמאה, יין לבן, טימין ושום מוגשים בקדרה, קונפי שרי ותערובת גבינות צרובות בטאבון (58 שקלים). שילוב של מגוון פטריות וגבינה שמוסיפה נפח ותוכן למנה העסיסית. המנה השניה היא חציל הבית – חציל בלאדי במרינדת שמן זית ושום, מוגש ישר מהטבון עם גבינת פטה כבשים, עם קונפי שרי ועלי בזיליקום (44 שקלים). גרסת חציל אחרת מהמוכל (חציל וטחינה) – הגבינה פטה מוקרמת על החציל יוצרת שילוב כיפי.

נתח אסאדו שומני עם עצם (צילום דני בר)

עיקריות

תוך כדי שתיה ממגוון הבירות שיש למקום להציע וקוקטייל מתקתק ומרענן (סן ז'רמיין) עברנו למנות העיקריות שבחרנו מהתפריט.

רעייתי הקרניבורית בחרה באסאדו – 300 גר' של נתח אסאדו שומני שנעשה בבישול ארוך, מוגש עם אורז הבית או תוספת אחרת שנבחרה – תפוחי אדמה וירקות שורש (72 שקלים). לדברי הטועמת, מנה גדושה ועסיסית של בשר רך ונימוח, תודות לעשייה עם השומן והעצם (שכמובן נותרו בצלחת).

הבחירה שלי היתה לברק מחנה יהודה – פילה לברק צרוב בטבון, מוגש לצד ירקות שורש על מצע של קרם ארטישוק ירושלמי ושמן כמהין (88 שקלים). מנה טעימה להפליא. גם שנגמרה מנת הדג ועמיו המשיכו עם שלל ירקות השורש שבמנה.

לברק מחנה יהודה עם צמחי שורש (צילום דני בר)

קוקטיילים

הוצעו לנו מספר פעמים קוקטיילים שהם גאוות המקום. לבסוף שוכנענו לקוקטייל חדש במקום – סן ז'רמיין על בסיס רום ואננס. קוקטייל קליל ומעורר. יש לציין שבתפריט הקוקטיילים נמצא גם: סינימה סיסי- ג'ק דניאלס טנסי פייר, ריבת תות, מיץ אננס, מיץ תפוזים, סן ג'רמן. בומביי סיטי-  בומבי ספייר, אקסטרה דריי, מיץ תפוחים, מי טוניק. ג'ק המרטש –  סאוזה, ג'ק דבש, סן ג'רמן, מיץ אננס, דבש טהור ועוד. לנו הוצע, והתמסרנו

פאי ליים (צילום דני בר)

אחרונות

החלטנו לקנח בפאי תפוחים אולם הפאי אזל אז הבחירה נפלה על פאי ליים (36 שקלים). מנה גם יפה וגם טעימה.

איפה ומתי

פאנקי סיסיליה, דרך רמתיים 54 הוד השרון טל': 09-7696480. פתוח כל יום משעה 18:00 עד 01:00.

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות