עוגת דבש(ה) טבעונית

לטבעונים שלא אוכלים דבש ורוצים לחגוג את ראש השנה $$$ עוגה בטעם הדבש וללא הדבש $$$ הרבה טעם ומתיקות לשנה החדשה $$$ לחצו על התמונה למתכון <<<

עוגת דבש טבעונית (צילום דאגי איטו)

עוגת דבש טבעונית (צילום דאגי איטו)

דבשה במקום דבש דבורים

לרגל ראש השנה, מגיע גם לטבעונים פתרון לעוגת דבש טעימה ועשירה. באדיבות רשת "ניצת הדובדבן" הפעם עוגת דבשה (מולסה). העוגה כוללת שפע של מרכיבים שביחד מייצרים את טעמו המופלא של הדבש, בלי טיפה אחת של דבש…

מצרכים

  • 1/2 1 כוסות קמח מלא
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית קינמון
  • 1/4 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כוס סוכר דמררה
  • 1/2 כוס מים רותחים ובתוכם ממיסים 1/2 כפית קפה נמס
  • 3/4 כוס רסק תפוחים
  • 2 כפות שמן קוקוס (ניתן להמיר בשמן צמחי אחר)
  • 1/4 כוס מולסה
  • 2 כפות סילאן
צילום דאגי איטו

צילום דאגי איטו

הוראות הכנה

    1. מערבבים בקערה אחת את כל החומרים היבשים
    2. מערבבים בקערה שנייה את כל הרכיבים הרטובים
    3. ממזגים יחד בעדינות, ובמינימום בחישה
    4. מכניסים את העוגה לתנור במהירות (חשובה המהירות כדי שהסודה לשתייה ואבקת האפייה יעבדו היטב והעוגה תצא אוורירית).
    5. אופים בחום בינוני- גבוה למשך 25 דקות
    6. מצננים ומתענגים
    7. טיפ קטן: אם רוצים טעם דבשי עז ומתוק יותר, פשוט מגדילים מעט את כמות הסילאן.

 

למתכונים נוספים לחצו <<<

הוספת תגובה