עוגת בננה שוקולד-צ'יפס ללא גלוטן

לכבוד חג האילנות מתכון קל להכנה ||| עוגת בננה ושוקולד-צ'יפס המתאימה לט"ו בשבט וגם נמנעים מגלוטן, יכולים ליהנות ממנה ||| למתכון ולפרטים נוספים <<<

עוגת בננה שוקולד-צ'יפס ללא גלוטן (צילום יח"צ בר-אל)

עוגת בננה שוקולד-צ'יפס ללא גלוטן (צילום יח"צ בר-אל)

קמח ללא גלוטן

חברת "בר-אל", המתמחה בייצור מוצרים ללא גלוטן, מציעה לט"ו בשבט מתכון קל להכנה של עוגת בננה שוקולד-צ'יפס  וללא גלוטן.

את עוגת הבננה מכינים עם קמח רב תכליתי ללא גלוטן של "בר אל" (כשר, 17 שקלים לאריזה 500 גר'), המתאים במיוחד לחולי צליאק ולרגישים לגלוטן, ולכל אחד שמבקש להפחית באכילת גלוטן. הקמח הרב תכליתי  מתאים להכנת מגוון סוגי מאפים, עוגות, עוגיות, קינוחים, פשטידות, לחמים ועוד.

מתכון לעוגת בננה שוקולד-צ'יפס ללא גלוטן
מצרכים

  • 3/4 כוס סוכר לבן (150 גרם)
  • 1/4 כוס סוכר חום (50 גרם)
  • 3/4 כוס שמן (150 מ"ל)
  • 3 בננות גדולות מרוסקות במזלג
  • 3 ביצים בטמפרטורת החדר
  • כפית קינמון
  • כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 1.5 כוסות קמח בר-אל רב תכליתי (210 גרם)
  • 2 כפיות אבקת אפיה (6 גרם)
  • כוס שוקולד צ'יפס / מטבעות (150 גרם)

לציפוי

  • 2 כפיות שטוחות אבקת קינמון
  • כף סוכר חום (אפשר גם לבן)

אופן ההכנה

    1. בקערה שמים את הסוכר הלבן, הסוכר החום והשמן ומערבבים.
    2. מוסיפים את הביצים אחת אחת, הקינמון, תמצית ווניל והמלח וממשיכים לטרוף לתערובת אחידה.
    3. מוסיפים את מחית הבננות שריסקנו, וטורפים הכול היטב.
    4. בקערה נפרדת שמים את קמח בר-אל ואבקת האפייה
    5. בעזרת מטרפה מערבבים קלות. בסיום שופכים את הקמח לתערובת שהכנו.
    6. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים בעזרת מרית עד שהתערובת אחידה.
    7. מעבירים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק משומנת
    8. מעורבבים יחד את רכיבי הציפוי- אבקת קינמון וסוכר חום
    9. מפזרים מעל שכבה דקה של תערובת הקינמון והסוכר.
    10. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, ל- 30-35 דקות, או עד שקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים.

 

בתיאבון

הוספת תגובה