עוגיות לט"ו בשבט

2 מתכוני עוגיות לחג האילנות ||| "הטחנות הגדולות של א"י" מציעה מתכונים לעוגיות עשירות בפירות יבשים ושקדים ||| להמשך ולמתכונים <<<

עוגיות שקדים וקינמון (צילום: מנחם גרייבסקי)

עוגיות שקדים וקינמון (צילום: מנחם גרייבסקי)

עוגיות עם פירות

טחנת הקמח הוותיקה "הטחנות הגדולות של א"י" מחיפה, מציעה לט"ו בשבט מתכונים מיוחדים להכנת עוגיות טעימות, עשירות בפירות יבשים ושקדים במיוחד לחג: עוגיות מלאות כל טוב ועוגיות שקדים וקינמון.

העוגיות מיוצרות מקמח חיטה לבן בהיר של "הטחנות הגדולות של א"י", המאופיין בכמות קטנה של סובין, כך שהוא מתאים במיוחד להכנת עוגיות פריכות.
עוגיות מלאות כל טוב

עוגיות כל טוב (צילום: מנחם גרייבסקי)

עוגיות כל טוב (צילום: מנחם גרייבסקי)

חומרים (ל-30 עוגיות)

  • 180 גרם סוכר חום
  • 120 גרם חמאה רכה או 90 מ"ל שמן זית עדין
  • 95 גרם (2/3 כוס) קמח חיטה לבן בהיר מתוצרת "הטחנות הגדולות של א"י"
  • 1.5 כוסות שיבולת שועל (לא אינסטנט)
  • 1.5 כוסות פירות יבשים קצוצים (שזיפים, משמשים, קוביות קוקוס וחמוציות)
  • 1 ביצה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½ כפית אבקת סודה לשתיה
  • 1 כף מים חמימים
  • ½ כפית מלח

אופן הכנה

    1. מערבבים בקערת מיקסר חמאה/שמן זית וסוכר חום
    2. מוסיפים ביצה, תמצית וניל ואבקת סודה לשתייה מעורבבת עם כף מים
    3. מוסיפים את הקמח והמלח, מערבבים עד להטמעה של הקמח
    4. מוסיפים את שיבולת השועל ואת הפירות היבשים ומערבבים
    5. בעזרת כפית או כף-קפיץ של גלידה, מניחים עיגולים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, במרווחים גדולים (העוגיה מתרחבת)
    6. בעזרת מזלג טבול במעט מים משטחים קלות את העוגיות
    7. אופים 8-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות, במרכז התנור, או עד שהעוגיות מקבלות גוון זהוב
    8. מעבירים את העוגיות לרשת צינון

העוגיות נשמרות בכלי אטום בטמפרטורת החדר כ-5 ימים.

עוגיות שקדים וקינמון

חומרים

  • 420 גרם (3 כוסות) קמח חיטה לבן בהיר מתוצרת "הטחנות הגדולות של א"י"
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר לבן מתוצרת "הטחנות הגדולות של א"י"
  • 240 גרם חמאה רכה או 180 מ"ל שמן זית עדין
  • 180 גרם (3/4 כוס) סוכר חום
  • 1 כפית קינמון
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • ½ כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 ביצה + 1 חלמון ביצה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית תמצית שקדים
  • ½ כפית מלח
  • ¾ -1 כוסות  שקדים פרוסים

אופן הכנה

    1. מנפים לקערה בינונית את הקמח, הקינמון, אבקת האפייה והסודה לשתייה
    2. מערבלים החמאה/שמן זית, במיקסר עם וו גיטרה עד שנעשית אוורירית, מוסיפים סוכר לבן וסוכר חום ומערבבים היטב
    3. מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב
    4. מוסיפים את חלמון הביצה הנוסף ומערבבים היטב
    5. מוסיפים פנימה את תמצית הווניל, תמצית השקדים והמלח, ואת תערובת הקמח
    6. מערבבים עד לקבלת בצק פירורי
    7. מוסיפים את השקדים ומערבבים קלות לאיחוד
    8. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים
    9. מגלגלים כל חלק לגליל ארוך, עוטפים בניר פרגמנט ומכניסים למקפיא ל-30 דקות לפחות (ניתן לעטוף בניילון נצמד ולהשאיר במקפיא עד חודש)
    10. פורסים את הגליל לעיגולים בקוטר של כ-1/2 ס"מ
    11. מניחים על מגש מרופד בניר אפייה במרווחים
    12. אופים עד לקבלת צבע זהוב בהיר, כ-12 דקות
    13. מעבירים לרשת צינון ומקררים לחלוטין
    14. אפשר להמיס מעט שוקולד ולטבול חצי עוגייה בשוקולד המומס.

העוגיות נשמרות בכלי אטום בטמפרטורת החדר כ-4 ימים.

הוספת תגובה