סלט תחתיות ארטישוק

תחתיות ארטישוק צלויות בשמן זית וטחינה פסטו ||| מתכון למנה קלה להכנה, בריאה וחגיגית ||| להגשה חם או קר ועדיף עם טחינה ||| לחצו על התמונה למתכון <<<

צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי

צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי

תחתיות ארטישוק לבארוחות חגיגיות

לרגל חגי תשרי, מציע אתי בטיטו "הרשימות של אתי" וחברת "אחוה", מתכון למנה קלה להכנה, בריאה וחגיגית. סלט תחתיות ארטישוק צלויות המשתלבות נפלא בארוחת החג, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית. תחתיות הארטישוק משתלבות היטב עם טחינה גולמית 100% שומשום מלא של "אחוה" בגרסת הפסטו. ניתן להכין טחינה בטעמים עדינים או טחינה פסטו מלאת ירק וירוקה בהתאם לעדיפותכם. ניתן להגיש חם או קר. בתיאבון!

מצרכים (ל- 4 סועדים)

לארטישוק

  • 1 שקית תחתיות ארטישוק (400 גר')
  • 1/2 כוס פטריות פורטבלו או שיטאקי קטנות
  • 2-3 עלים של רוזמרין טרי
  • 1/4 כפית מלח גס
  • 1/4 כפית פלפל לבן
  • חופן גרגירי פלפל אנגלי שחור

לטחינה פסטו

  • 1/2 מיכל טחינה גולמית משומשום מלא של אחוה
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 1 כוס מים
  • 1 כף חומץ בן יין
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 כפית שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף שבבי שום מיובש קצוץ  דק
צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי

צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי

אופן ההכנה

    1. הכנת הטחינה: שמים את כל המרכיבים במעבד מזון וטוחנים היטב עד לקבלת טחינה במרקם חלק.
    2. מבשלים את תחתיות הארטישוק בסיר בינוני ובמי מלח רותחים כ-7 דקות.
    3. מניחים את הארטישוק על גבי תבנית.
    4. מפזרים את הפטריות ומזלפים שמן זית.
    5. מתבלים בעלי רוזמרין, מלח ושבבי שום.
    6. צולים כרבע שעה ועד להזהבה. לקראת תום הצלייה מזלפים מעט טחינה על כל תחתית.
    7. מסדרים על כלי שטוח ומזלפים טחינה נוספת או מגישים בכלי קטן.

הוספת תגובה