סופגניות במילויים ייחודיים לחג החנוכה

רשת קפה גרג משיקה סדרת סופגניות ומנדבת לקוראי האתר את המתכונים ||| סופגניות במילוי שוקולד, גבינת פירורים, קרם קרמל ואגוזי לוז ||| לפרטים ומתכונים <<<

סופגניות קפה גרג לחנוכה (צילום אסף לוי)
סופגניות קפה גרג לחנוכה (צילום אסף לוי)

חנוכה בגרג

חג החנוכה נחגג במשך שמונה ימים. הדלקת החנוכייה המסמלת את מנורת בית המקדש שהגנה באורה על העם היהודי. טקס ההדלקה מלווה בשירי חג סביבונים וכמובן החשובה מכל הסופגנייה שכולנו ממתינים לה בקוצר רוח במהלך כל השנה. עסיסית טעימה ובמילוים מפתיעים שמעניקים חוויה קולינארית. מחיר סופגניה 5-7 שקלים לסופגניה, תלוי במילוי ובציפוי.

סופגניות

ברשת קפה גרג, בחרו להשיק לחג החנוכה  סידרת סופגניות ייחודית במגוון מילוים המשתלבים בהרמוניה עם הבצק הפריך הנעשה באפייה בין הטעמים: הסופגנייה הקלאסית האהובה במילוי ריבת התות, סופגנייה מרעננת במיוחד במילוי גבינת פירורים וסופגנייה מושחתת במיוחד במילוי קרם קרמל חמאה בציפוי גאנש  קפה  אגוזי לוז ופולי קפה.

המתכון של השף רועי אגאי

בקפה גרג בחרו להעניק לקראת החג את המתכון המנצח של הסופגנייה המושחתת, כיון שיש בה כל  מה שטעים בביס אחד: קרם קרמל חמאה בציפוי גאנש קפה, אגוזי לוז ופולי קפה. ההכנה קצת מסובכת למתחילים אבל ההשקה שווה כל רגע.

סופגנייה מושחתת במילוי קרם קרמל וגאנש קפה

סופגניות קפה גרג 2016 (צילום אסף לוי)
סופגניות קפה גרג 2016 (צילום אסף לוי)

מרכיבים לסופגניה

  • 1 ק"ג קמח
  • 50 גר' שמרים
  • 200 גרם חלב
  • 180 גר' סוכר
  • 5 ביצים
  • גרידת לימון מלימון אחד
  • גרידת תפוז, מתפוז אחד
  • 10 גר' מלח
  • 150 גר' חמאה רכה (או 100 גר' שמן זית עדין כתיתי מעולה)
  • שמן לטיגון

מרכיבים לקרם קרמל

  • 100 גרם סוכר
  • 290 חלב
  • 50 גרם חלמונים
  • 25 גרם קורנפלור
  • 15 גרם סוכר

מרכיבים לגאנש קפה

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 80 גרם שמנת מתוקה
  • כפית קפה נמס

מרכיבים להגשת הסופגניה

פולי קפה שבורים ואגוזי לו"ז חצויים וקלויים .

אופן ההכנת הסופגניות

  1. משתמשים בוו הלישה במיקסר
  2. שופכים קמח לקערת המיקסר, מוסיפים שמרים ומערבבים שוב
  3. מוסיפים חלב, סוכר, ביצים, גרידת לימון ותפוז ומערבלים הכל במהירות נמוכה
  4. מוסיפים מלח וממשיכים לערבל במהירות גבוהה עד קבלת בצק אחיד וחלק
  5. מוסיפים חמאה ומערבלים עד שהחמאה נטמעת היטב בבצק
  6. מטפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו
  7. לאחר שהכפיל את נפחו מחלקים את הבצק ל-30 יחידות ומגלגלים לכדורים
  8. משמנים את הכדורים למניעת התייבשות
  9. מניחים להתפחה על מגש משומן עד שמכפילים את נפחם שוב
  10. מכניסים לתנור למשך 15 דקות
  11. מוצאים ומניחים 20 דקות בצד לקירור לפני המילוי
  12. מחממים שמן לטיגון בסיר
  13. מטגנים צד אחד עד להזהבה
  14. הופכים ומטגנים גם את הצד השני
  15. ממלאים בריבה / שוקולד או בכל מלית שהילדים אוהבים
  16. מפזרים למעלה אבקת-סוכר

אופן הכנת קרם קרמל

  1. מניחים סיר עם תחתית כפולה על אש נמוכה
  2. שמים חצי מכמות הסוכר ומשטיחים
  3. ברגע שהסוכר מתחיל לשנות צבע לחום בהיר מוסיפים את החצי השני של הסוכר
  4. כאשר כל הסוכר נמס ומשנה את צבעו לצבע ענברי, מוסיפים את החלב החם תוך כדי ערבוב מהיר עם מטרפה (לא הכל בשלב אחד, החלב מבעבע ועלול לגלוש)
  5. מבשלים עוד כמה דקות עד שאין גושים של קרמל והנוזל אחיד
  6. בקערת ערבוב טורפים את החלמונים הסוכר והקורנפלור היטב ,בעדינות יוצקים את מסת החלב(בשלושה שלבים ) על תערובת הביצים ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה
  7. מחזירים לסיר החלב ומבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב עד שהמסה מסמיכה
  8. מורידים מהאש ומקררים לפחות 20 דקות
  9. אז בהדרגה עם בלנדר מוט מכניסים את קוביות החמאה הקרה
  10. מקררים ומעבירים לשק זילוף

אופן הכנת גנאש קפה

  1. מרתיחים את השמנת המתוקה
  2. יוצקים על השוקולד והקפה הנמס
  3. מערבבים היטב
  4. מקררים מעט

אופן הרכבת הסופגניה

  1. ממלאים כל סופגנייה בקרם קרמל
  2. טובלים כל חצי עליון של סופגנייה בגאנש
  3. מנערים ונפטרים משאריות גאנש
  4. מפזרים מעל את פולי הקפה ואגוזי הלוז

……בתאבון!

כתיבת תגובה