נסיעת מבחן: מבלים בסטייל עם טעמים בעמקים

מיצובישי אאוטלנדר Instyle וחבורת מבלים בסטייל ||| סיור מקדים לקראת פסטיבל טעמים בעמקים ||| גרוב קפה, בית בד גלילי וגם פרסקו קפה ||| מסעדת תישרין II בנצרת לסיום ||| כל החוויות והרשמים בהמשך <<<

מיצובישי אאוטלנדר 2018 בחזית בית העם, בית לחם הגלילית (צילום דני בר)

מבלים בסטייל

בדרך כלל יוצאים לסיור תיירותי או לנסיעת מבחן בסולו או מעת לעת סיור רכוב באוטובוס שמארגנים עבורנו משרד התיירות או אגודת התיירות המקומית. הפעם החלטנו לגבש קונספט חדש שקראנו לו: מבלים בסטייל. אנחנו חברים שנים רבות וחלק חשוב לנו בסיור תיירותי הוא החברותא ואווירת הסבבה הזורמת בשותפות זו. החלטנו מעת לעת לצאת יחד אמא נגה, קולינאבי ולעיתים גם חבר זה או אחר עפ"י נושא הסיור.

הסיור הראשון של "מבלים בסטייל" הוא לסקר את פסטיבל טעמים בעמקים שמארגנות זו השנה ה-15 רקפת ותמי בהפקה עברית . פסטיבל קולינארי ועוד, בעמק יזרעאל והסביבה.

מיצובישי אאוטלנדר החדש

זו לא הפעם הראשונה שאני בוחן מיצובישי אאוטלנדר וגם דגם 2018 רמת גימור Instyle 7 מקומות ישיבה היה חוויה נוספת לספר עליה בנסיעתנו כחבורת מבלים בסטייל – אכן סטייל של נסיעה ברחבי העמק ביום גשום וסוער.

האאוטלנדר מצוייד במנוע 2.0 ליטר ומפיק 150 כ"ס שעוזרים להתגבר על העליות והפתולים שבדרכינו וכמובן לגמוע המרחק מהר (מהירות מירבית ע"פ יצרן 192 קמ"ש) ובבטחה, גם בגשם זלעפות וראות מוגלת תודות למערכות העזר לביטחון הנסיעה והיושבים ברכב.

גרוב קפה קרית טבעון

מבלים בסטייל דצמבר 2018 (צילום דני בר)

התחנה הראשונה היתה אצל גיא וורד קורן, שחיים את המקום ובמקום בשנים האחרונות. הזוג המקסים שהם הבעלים וגם השף והקונדיטורית של המקום, מביאים את התפיסה האנתרופוסופית שהיא בית מדרשם, גם למטבח ולשולחן: אהבה לאנשים, מוצרים טבעיים ושירות. נפתח לכבודנו שולחן בוקר מכל טוב ועד עכשיו מרגיש את טעם החציל הקלוי עם טחינה. לשולחן הצטרפו גם ליאור מקינדרלנד .

בימי הפסטיבל יוגשו מנות מיוחדות ובמחיר אטרקטיבי. בראשונות יהיו קראסט שרימפס קלמרי, מרק דלעת סילאן וג'ינג'ר, ברוסקטה יוונית טוסטונים בתנור עם סלסת עגבניות טריות, זיתי קלמטה,שום ועשבי תיבול וגם פוקצ'ה פרובאנס פסטו עגבניות שרי ופרמז'ן גרנה פדאנו.

בעיקריות יהיו מנות ב-3 רמות מחיר. ב- 79 שקלים יהיו:

  • מרק גולש הונגרי כ 200 גרם בשר, לצד לחם לבחירה, חמאה וזיתים
  • כבדי עוף ביין  צרובים על מחבת עם יין אדום ובצל מקורמל- מוגש על פירה ביתי
  • סלט רוקפור גבינת רוקפור, אגסים,תאנים, עגבניות שרי, חסה, כרוב סגול וגזר מתובל בשמן זית, לימון ואגוזי מלך

עיקריות ב- 89 שקלים:

  • רביולי רוקפור שמנת רביולי במילוי ריקוטה ברוטב שמנת, גבינת רוקפור דנית ופרמז'ן
  • המבורגר הום פרייז 200 גרם בשר טלה מוגש בלחמניה עם עגבניה ובצל בגריל לצד ספייסי הום פרייז
  • רביולי בטטה ברוטב רוזה ביתי: עגבניות שרי צלויות, יין לבן, שמנת, מעוטר בשקדים קלויים ופרמזן

עיקריות ב- 99 שקלים:

  • סלט סלמון אסייתי פילה סלמון, פטריות ופלפלים ברוטב אסייתי על מצע של סלט עלים, שרי,שומשום,בוטנים וצ'יפס בטטה
  •  קבבוני טלה על ירקות בגריל על בצלים ועגבניות בגריל בעיטור טחינה גלילית ופטרוזיליה לצד אורז

לסיום ארוחה בגרוב קפה קינוחים אישיים מעשי ידיה של ורד:

  • טירמיסו איטליה עבודת יד
  • קראמבל תפוחים עבודת יד מוגש עם גלידה וקצפת
  • פונדנט שוקולד עבודת יד ללא קמח, מוגש עם גלידה וקצפת

גרוב קפה, הרימונים 1 קרית טבעון. טל': 04-9535742 (ראשון – שישי 08:00-21:00)
בית בד גָּלִילִי

נסענו מטבעון לבית לחם הגלילית לפגוש את ערן ותמר גלילי,בבית הבד המשפחתי. בין קבוצת מטיילים אחת לאחרת הצלחנו למצוא זמן לשמוע על מסיק השנה, התקן החדש שנכנס זה עתה לתוקף ועל תחרות שמני הזית המשפחתיים שמנהלים ויוזמים ערן ותמר שעד כה נערכה אי שם בצפון, ובקרוב תגיע למרכז – ללב המדינה וללב הקולינרי שישראלי – בחירת מצטייני השמן של שנת המסיק 2018.

שמן זית ישראלי, בית בד גליל (צילום דני בר)

לדברי ערן, בתחרות האחרונה השתתפו בטבריה, יותר מ-200 בק' שמן זית מהארץ וגם מחו"ל. המיוחד בתחרות שביצמת הזוג גלילי הוא שכל מתחרה מקבל את הציונים והאנליזה האורגנולפטית על מנת שילמד ויוכל לתקן עצמו לקראת המסיק הבא והתחרות הבאה.

השנה המסיק היה מאד בעייתי עם ירידה לכמעט מחצית היבול המצופה ועל כן יהיה יבוא מסיבי למלא הצריכה השנתית של הקהל הישראלי.

לדברי הזוג, כל השמן שלהם שנאצר בבית הבד בצמוד למרכז המבקרים, נמכר במקום או במשלוח ללקוחות מוכרים וחוזרים. יש כמה מסעדות שהן לקוחות קבועים אבל הדגש הוא על המטייל הישראלי שמחפש שמן איכותי וגם חוויה ולימוד של עולם שמני הזית הישראלי ובכלל.

בתוך המיצובישי

הישיבה בכל המושבים, כולל בשני המושבים האחוריים, היא גבוה ונוחה וכך גם בוגר (לא גדול וגבוה כמו רוב משתתפי הנסיעה שלנו) יכול לשבת בשורה האחרונה בנוחות סבירה. המושבים הקדמיים וגם שורת האמצע, מרווחים ומפנקים. חסר היה לנו שקעי USB שהם כבר סטנדרט בימינו אבל הסתפקנו בטעינת המסכים האישיים דרך מצת הרכב. חומרי הריפוד והמושבים עשויים היטב וגם עוזרים לבלימת רעשי חוץ וכביש.

קפה פרסקו

שקי פולי קפה מגואטמלה וקולומביה עם תערובת קפה טחון של פרסקו (צילום דני בר)

תחנתנו הבאה היא אלון הגליל. אמנם יש דרך קצרה בין בית לחם הגלילית לאלון הגליל, אבל ביום הגשם שטיילנו בו, הואדי היה מלא מים והאאוטלנדר שלנו הוא 4X2 ועל כן העדפנו לנסוע בדרך המלך המתחדשת ומתקצרת בין שני הישובים הסמוכים כל כך. במרכז הישוב נמצא בית קלייה ומרכז לוגיסטי של קפה פרסקו. בני הזוג קהנר פתחו בבית הקלייה פינת קפה שצמחה לבית קפה המגיש את הקפה שהם טוחנים ומפיצים ואפשר לקנות וליהנות מעוגות איכותיות וביתיות. בימי הקיץ יש מרבצי ישיבה תחת עץ האלון האבות שבלב אלון הגליל וצמוד לבית הקליה. שמענו על וראינו במקום את שקי הקפה המגיעים לפרסקו מרחבי העולם. רוב הפולים הם מזן הערביקה האיכותי והיקר ורק-15% מהתערובות של פרסקו, מכילים את הזן הפחות נחשב, רובוסטה. במהלך ימי פסטיבל טעמים בעמקים מוצע למבקרים קפה אספרסו או אספרסו כפול+צלוחית עוגיות במחיר אחיד של 15 שקלים. קפה פרסקו, אלון הגליל. טל': 04-9860156.

בדרך לנצרת החגיגית

את סיומו של היום בחרנו לעשות במסעדת תישרין II שבנצרת עילית. בדרך הגשומה ועם הערב היורד, יכולנו להתרכז במערכות הבטיחות שהאאוטלנדר משופע בהן החל מ-ABS, 7 כריות אוויר, ACC (בקרת שיוט אדפטיבית), LDW (התראה על סטייה מנתיב), FCM (איפחות התנגשות קדמית, כולל זיהוי הולכי רגל).

המערכת מופעלת מכ"מ ומצלמה כך שגם בתנאי הארות הקשים (לילה וגשם זלעפות) שפקדו אותנו בחלק מהדרך, המערכת תיפקדה, הזהירה ובייחוד, נסכה ביטחון, לנהג ולנוסעים. צריכת הדלק עפ"י מיצובישי היא 16 ק"מ לליטר – בהחלט צנועה לרכב בסדר גודל כזה.

תשרין II נצרת עילית

בלב דודג' סנטר, במיקום מדהים הצופה מדרום על העיר נצרת החוגגת את חג המולד עם שלל אורות ועץ אשוח ענק מואר המתנוסס ובולט למרחקים, מצאנו את מסעדת הביסטרו הערבית הראשונה, שמשלבת בין האוכל הערבי המסורתי לבין נגיעות חדשניות ועדכניות, המביאות לידי ביטוי את יצירות השף. גם בתשרין מצאנו עץ אשוח קטן שהוסיף לאווירה החגיגית של ראש השנה האזרחי וחג המולד הקתולי שעבר והאורתודוקסי הקרב ובא.

פשר השם תשרין הוא חודש תשרי (החודש בו נפתחה לפני 15 שנים, המסעדה הראשונה, הממוקמת ע"י המעיין בנצרת) ותשרין II היא המסעדה השנייה של המשפחה, הפועלת במקום כבר יותר מ-5 שנים.

טאג'ן קרידיס בתישרין (צילום דני בר)

במנות הראשונות מוצע:

  • סלט פריקה – חיטה ירוקה, מאודה, ירקות פריכים, יעלם ירוקים וקוביות עוף מוקפצות בסויה
  • סלט גינה עלי רוקט ופטרוזיליה,עגבניות,פלפל חריף, בצל,קוביות לימון, שום,סלק,קישואים מטוגנים,שמן זית ולימון
  • באתנג'אן – בטחינה אלארז ודבס אל תמר חציל קלוי בסילאן וטחינה. מנת חציל קלוי בטחינה חומה ומצויינת – בהחלט מראה שונה של מנה קלסית.
  • זהרה – כרובית מטוגנת ברוטב אנשובי שהוגשה חמה והשילוב בין הקרי ספיות ל הכרובית החרוכה ורוטב האנשובי היו הפתעה בפה.
  • ארטישוק עשוי על הגריל עם רוטב שמן, לימון, קוביות פלפלים, רוטב בלסמי ופרמז'ן

מבלים בסטייל בחג המולד 2018: אבי אובליגנהרץ, נגה רוזנברג, דני בר (צילום דני בר)

בעיקריות יהיו מנות ב-3 רמות מחיר. ב- 79 שקלים יהיו:

  • קבב חלבי – בשר טחון מתובל באריסה, בצל ועגבניות
  • ערוסה – פיתה בבשר קבב על האש

עיקריות ב- 99 שקלים:

  • טאג'ן קרידיס – שרימפס, בצל קלוי וטחינה מוקרמים בתנור. מנה מדהימה, גדושה ועסיסית.
  • סדר דג'אג' מרמיה – חזה עוף צרוב, ציר עוף לבן, שמנת מתוקה ומרווה

עיקרית ב- 119 שקלים:

  • צלעות כבש עם ירקות על האש

לכל מנה עיקרית, בתוספת 15 שקלים, תוגש כוס יין לבן (גוורצטרמינר) או אדום (שירז) של יקבTouch BY Fusion  הארוחה כוללת כוס יין של י יקב

לסיום ארוחה בתישרין II קינוחים 12 שקלים:

  • גלידה עם חלווה
  • הריסה (עוגת סולת)
  • כנאפה

תשרין II, דרך העמק 41, דודג' סנטר, נצרת עילית. טל': 04-6555789.

תמונות מיום של מבלים בסטייל (צילום דני בר)

סיכומו של יום בילוי בסטייל

מבלים בסטייל יצאו ליום גדוש של פסטיבל טעמים בעמקים. 2 מסעדות, בית קפה, בית בד ועוד. ביניהם נסענו בכיף עם מיצובישי אאוטלנדר 2018 Instyle. כן, גם האאוטלנדר בסטייל. צאו לטיול בעמק יזרעאל ותיהנו מארוחות מיוחדות ואירועים, כל הפרטים באתר <<<

11 תגובות

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות