מתכונים: קרוסטיני מלחם מלא וטארט עגבניות, גבינת עיזים ובצל מקורמל

הטחנות הגדולות של א"י מציעות מתכונים לקמח חיטה מלא ||| מתכון של ראסל זקס והילה יבניאלי-בוכריס לקרוסטיני מלחם מלא עם גבינה כחולה, תפוחים, דבש ומרווה ||| מתכון לטארט עגבניות, גבינת עיזים ובצל מקורמל של הילה יבנאלי-בוכריס ||| פרטים על הקמח והמתכונים בהמשך <<<

טארט עגבניות, גבינת עיזים ובצל מקורמל (צילום: מנחם גרייבסקי)

קמח חיטה מלא 100% ללא צורך בניפוי

קמח חיטה מלא באריזה ללא צורך בניפוי (צילום: מנחם גרייבסקי)

טחנת הקמח הוותיקה – הטחנות הגדולות של א"י בחיפה, השיקה קמח חיטה מלא 100% ללא צורך בניפוי, לשימוש זמין מידי ונוח. הקמח ללא צורך בניפוי נארז סמוך לטחינתו ולאחר ניפויו באריזה מבוקרת בטכנולוגיה מיוחדת המונעת התפתחות חרקים. האריזה המיוחדת חוסכת זמן וטרחה הכרוכה בניפוי הקמח.

קמח חיטה מלא 100%, הנמנה עם הסדרה הבריאה של הטחנות הגדולות, מיוצר בתהליך טחינה כפולה ייחודי של גרעיני החיטה בשלמותם, עד לקבלת קמח עדין מאוד. הטחינה הכפולה מקנה לבצק אווריריות ורכות. אין צורך לערבב את הקמח עם סוגי קמח אחרים. הקמח המלא עשיר בסידן, ברזל, סיבים תזונתיים, ויטמיני E ו-B ומינרלים. הלחמים והמאפים מקמח חיטה מלא בטחינה דקה מאופיינים בטעם עשיר. מחיר 8 שקלים (לאריזה של 1 ק"ג).

מתכון: קרוסטיני מלחם מלא עם גבינה כחולה, תפוחים, דבש ומרווה

מצרכים להכנת הלחם ( להכנת 2 כיכרות במשקל 500 גרם כל אחת)

  • 300 גרם (כ-2.5 כוסות) קמח כפרי בטחינה דקה במיוחד של הטחנות הגדולות של א"י
  • 125 גרם (1 כוס) קמח חיטה מלא 100% בטחינה דקה במיוחד של הטחנות הגדולות של א"י
  • 75 גרם (2/3 כוס) קמח שיפון מלא 100% בטחינה דקה במיוחד של הטחנות הגדולות של א"י
  • 250 גרם שומשום
  • 3 גרם שמרים טריים
  • 1 כפית דבש
  • 350 מ"ל מים
  • 10 גרם (1/2 כף) מלח

קרוסטיני מלחם מלא עם גבינה כחולה, תפוחים, דבש ומרווה (צילום: מנחם גרייבסקי)

אופן הכנת הלחם

  1. מערבבים בקערת מיקסר את כל החומרים, מלבד המלח
  2. לשים במיקסר הבצק כ-3 דקות ומוסיפים מלח
  3. ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק נעים למגע, לא קשה ולא רך מדי
  4. עוצרים את המיקסר, מכסים במגבת לחה, ומניחים למנוחה של 20 דקות
  5. לאחר מכן לשים שוב במהירות בינונית-מהירה עוד כ-2 דקות
  6. בשלב הזה ניתן לחלק את הבצק ל-2 חלקים ולהוסיף אגוזי מלך
  7. לאחר הלישה מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון ומעבירים לתפיחה במקרר ל-12 שעות
  8. מוציאים את הבצק מהמקרר ומביאים לטמפרטורת החדר
  9. מעצבים את הכיכרות לצורה הרצויה, מניחים על משטח מקומח או מברישים במים את חלקה העליון של הכיכר ומגלגלים בתערובת דגנים
  10. מכסים במגבת נקייה ולחה ומתפיחים שוב, עד ל-75% מנפחה של הכיכר (הכיכר תסיים את התפיחה בתנור)
  11. מחממים את התנור ל-220 מעלות. אם יש אבן שמוט – מניחים בתחתית התנור
  12. כשהתנור חם, מכניסים לתוכו קערה עם מים רותחים, ומניחים את הכיכרות על האבן
  13. אופים כ-20 דקות, עד לקבלת צבע זהוב עמוק וצליל חלול נשמע כשנוקשים בבסיסן

מצרכים להכנת קרוסטיני מלחם מלא עם גבינה כחולה, תפוחים ודבש מרווה

  • 180 גרם (1/2 כוס) דבש
  • 250 גרם גבינה כחולה מסוג דנבלו
  • 1/2 תפוח גרנד סמיט או פינק ליידי, פרוס לפרוסות דקות
  • 4 תאנים חתוכות ל-8
  • שמן זית להברשה
  • מלח גס
  • פלפל שחור טרי
  • 5 עלי מרווה יפים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות
  2. במחבת קטנה מחממים את הדבש ועלי המרווה עד שעולה ריח טוב והדבש מבעבע קלות, במשך כ- 4 דקות
  3. מורידים מהאש ומניחים בצד ל-10 דקות
  4. מוציאים את עלי המרווה ונותנים לדבש להתקרר
  5. פורסים את הלחם (מהמתכון מעלה) לפרוסות בעובי של כ– 1.5 ס"מ
  6. מברישים את הלחם בשמן זית ומפזרים מעל מעט מלח גס ופלפל שחור טרי (בעדינות עם המלח, הגבינה מלוחה)
  7. מניחים את הפרוסות על תבנית אפייה ואופים כ-3 דקות
  8. מוציאים מהתנור. מניחים על כל פרוסה 2 פרוסות תפוח
  9. מעל התפוח מניחים גבינה כחולה
  10. מעל הגבינה הכחולה מניחים רבעי תאנים
  11. מחזירים לתנור לעוד כ– 6-5 דקות, עד שהגבינה נמסה מעט
  12. לפני ההגשה מזלפים את דבש המרווה מעל ומגישים חם. ניתן לקשט עם אגוזי מלך קלויים קלות.

מתכון: טארט עגבניות, גבינת עיזים ובצל מקורמל

מצרכים לטארט (תבנית 22X33 מרופדת בנייר אפייה)

  • 150 גרם שמן זית
  • 150 גרם (1+1/4 כוסות) קמח חיטה לבן בהיר של הטחנות הגדולות של א"י
  • 150 גרם קמח חיטה מלא 100% דק, הסדרה הבריאה של הטחנות הגדולות של א"י
  • 1 כפית מלח
  • 1 ביצה
  • 1 כף חלב

מצרכים למלית

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול פרוס דק
  • 170 גרם גבינת עיזים
  • 500 גרם עגבניות תמר פרוסות דק לאורך
  • עלי בזיליקום לקישוט

אופן הכנת הטארט

  1. מכניסים את שמן הזית, 2 סוגי הקמח והמלח לקערת מעבד מזון ומעבדים בפולסים לקבלת פירורים
  2. מוסיפים את הביצה והחלב וממשיכים לעבד עד שמתקבל בצק
  3. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומשטחים לצורת דסקית
  4. עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות 30 דקות (עד יום אחד, וניתן לשמור עד חודש במקפיא)
  5. מוציאים את הבצק המצונן מהמקרר, מרדדים ומניחים בתבנית קיש
  6. מורידים את השאריות משולי התבנית ומעבים את השוליים בשכבה נוספת מהשאריות
  7. מחוררים את הבצק במזלג
  8. מניחים נייר כסף על הבצק ומעליו משקולת אפייה (או 1-2 חופני קטניות יבשות, שימנעו מהתחתית לתפוח במהלך האפייה)
  9. אופים כ-20 דקות במרכז התנור, עד לקבלת גוון זהוב בהיר מסביב לשוליים
  10. מסירים את נייר הכסף בעדינות וממשיכים לאפות כ-10-8 דקות, עד שכל הבצק זהוב
  11. מוציאים מהתנור ומקררים בתבנית על רשת צינון

אופן ההכנה

  1. בזמן שהטארט נאפה, מחממים 2 כפות שמן זית במחבת רחבה מעל אש בינונית
  2. מוסיפים בצל, מלח ופלפל שחור ומטגנים 20-10 דק' תוך ערבוב לעיתים קרובות עד לקבלת גוון חום-זהוב
  3. מעבירים את התנור למצב גריל (חום עליון גבוה עם ונטה)
  4. מעבירים את מילוי הבצל המקורמל אל הטארט האפוי ומכסים את כל התחתית במילוי
  5. מפזרים מעל הבצל את גבינת העיזים המפוררת
  6. מסדרים את העגבניות מעל גבינת העיזים, כאשר העגבניות חופפות זו על זו כמעין רעפים
  7. מתבלים במלח ופלפל שחור ומזלפים את כף שמן הזית הנותרת מעל
  8. מכסים את קצות הטארט בנייר כסף כדי למנוע מהם להישרף
  9. מניחים את הטארט בקומה העליונה של התנור וצורבים 4-3 דקות עד שהגבינה מקבלת גוון זהוב
  10. מקשטים בעלי בזיליקום טריים. ניתן להגיש חם או בטמפרטורת החדר.

בתיאבון

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות