מתכונים: פרי הג'ק Jackfruit בטורטיה, סלט ורולים

כל מה שרצית לדעת על פרי הג'ק Jackfruit ||| 3 מתכונים עשירים ובריאים בתודה לדפנה בר-שדה ||| חלבון מארץ רחוקה לטבעונים וצמחונים ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך <<<

כל מה שרצית לדעת על פרי הג'ק Jackfruit

טורטיות ג'ק פרוט בברביקיו (צילום דפנה בר שדה)

מקורו של הג'קפרוט Jackfruit בהודו אך היום ניתן למצוא אותו גדל באזורים טרופיים ברחבי אסייה, במרכז ובדרום אמריקה והוא למרבה הפלא קרוב משפחתו הבוטני של תות השדה. הוא נחשב לפרי הגדול ביותר בעולם ויכול להגיע עד 36 ק"ג. בשנים האחרונות צובר פרי הג'ק תאוצה מטורפת כחלופת בשר ועוף פופולרית ביותר עבור טבעונים, צמחונים וכל מי שמחפש להוביל אורח חיים בריא, ללא אלרגנים ומבוסס פירות. תרמילי פירות, אשר נאכלים ישירות מהפרי או כחלק מתבשיל, הם בעל מרקם מפתה במיוחד שרבים הגדירו כנעים ועסיסי יותר מכל אפשרות טבעונית אחרת, עיקר שימושו הוא בתבשילים, שניצלים, טורטיות, סלטים ואיפה לא.

טעמו הטבעי של הג'ק פרוט טעים מאוד ומכיל טעמים עדינים וערבים, הפרי סופח נוזלים וטעמים בצורה מצויינת מה שגורם לו להוות בסיס נהדר בארוחה ומאפשר בישול ורסטילי ביותר באמצעותו.

לפרי הג'ק יש פרופיל תזונתי מרשים ביותר: הוא מכיל כמות מתונה של קלוריות, מגוון ויטמינים ומינרלים, כמו גם כמות נכבדה של סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון, בקיצור – הוא טוב בשבילך. הפרי הוא מקור נהדר של ויטמין C ונוגדי חמצון, אשר יכולים לחזק את המערכת החיסונית שלך. פרי הג'ק עשיר גם בנוגדי חמצון וויטמין A הידועים כחיוניים לבריאות העיניים. פרי הג'ק מכיל גם סידן, אשר מחזק את העצמות, ואשלגן, אשר מסייע להגדיל את צפיפות העצם. הפרי מגיע טעון בויטמינים A, C, E, K, B6 , ניאצין, חומצה פולית, חומצה פנטותנית, נחושת, מנגן ומגנזיום הנדרשים ליצירת דם ומגבירים את יכולת הגוף לספוג ברזל. בארץ ניתן להשיג הפרי בשימורים

טורטיות ג'ק פרוט בברביקיו (4-5 מנות)

מצרכים

  • 1 קופסא ג'ק פרוט
  • 3/4 כוס רוטב ברביקיו
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף פפריקה חריפה
  • 1 פלפל חריף שלם
  • 4 שיני שום
  • 1 בצל לבן
  • 1 כוס אורז מוכן
  • 1 צרור כוסברה
  • 10 טורטיות קטנות מוכנות
  • 1 אבוקדו בשל
  • מיץ מחצי לימון
  • קורט מלח ופלפל

אופן הכנה

  1. למחית האבוקדו – מרסקים אבוקדו שלם עם מיץ מחצי לימון מלח ופלפל עד למרקם חלק
  2. לתבשיל הג'ק פרוט – מחממים שמן בסיר ומוסיפים את התבלינים, לאחר מכן את הבצל הפלפל החריף והשום
  3. מטגנים עד להשחמת הבצל
  4. בינתיים מפרקים את הג'ק פרוט לחתיכות קטנות ומוסיפים לתבשיל
  5. לאחר 2-3 דקות טיגון, מוסיפים את רוטב הברביקיו, מלח ופלפל ומצמצמים כ5-7 דקות
  6. מרכיבים את הטורטיות: מורחים על הטורטיה ממרח האבוקדו
  7. מניחים 5 כפות אורז ו-3 כפות מהתבשיל
  8. מוסיפים עלי כוסברה טרייה, סוגרים ובתאבון

סלט ג'ק פרוט אסייתי (6 מנות)

סלט ג'ק פרוט אסייתי (צילום דפנה בר שדה)

מצרכים לסלט 

  • 1 קופסא ג'ק פרוט חתוך לפרוסות
  • חצי כרוב סגול חתוך לפרוסות
  • חצי כרוב לבן חתוך לפרוסות
  • סלק טרי חתוך לפרוסות דקות
  • בצל סגול חתוך לפרוסות דקות
  • גזר חתוך לפרוסות דקות
  • 1 אשכולית אדומה חתוכה לקוביות
  • 10 עגבניות שרי חצויות
  • צרור כוסברה
  • צרור נענע
  • שומשום
  • 3 כפות בוטנים גרוסים

מצרכים לרוטב

  • כף שמן זית
  • 2 כפות חומץ
  • כף סילאן

אופן הכנה

הרכבת הסלט: לערבב את כל המצרכים (כמה שפחות על מנת לא להוריד את נפח הסלט) יחד עם הרוטב ולפזר בוטנים גרוסים מעל

רולים אפויים של ג'ק פרוט (10-12 רולים)

ג'ק פרוט אורגני במי מלח (צילום חיים שוורצנברג)

מצרכים

  • 1 קופסא ג'ק פרוט
  • חצי כרוב סגול
  • חצי כרוב לבן
  • גזר
  • בצל לבן
  • צרור כוסברה
  • עלי פילו דקים

לרוטב

  • כף חמאת בוטנים
  • כף מים
  • כפית סוכר חום
  • כפית רוטב סויה
  • כף שמן שומשום

אופן הכנה

    1. חותכים את כל הירקות לפרוסות דקות
    2. מחממים 2 כפות שמן במחבת גדולה
    3. מקפיצים את הירקות 5-7 דקות עד לריכוך חלקי
    4. מוסיפים את הכוסברה הטרייה לתערובת ונותנים לזה להתקרר
    5. לאחר מכן מכינים את האגרולים ואופים בתנור למשך 10 דקות

לרוטב

    1. ממיסים את הסוכר החום עם מעט מים רותחים
    2. מערבבים עם שאר המצרכים

בתיאבון

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות