מתכונים עם רולים – גלילי הבייגלה החלולים

בייגל בייגל משיקה את הדור הבא של הבייגלה עם "רולים" ||| מתכונים יצירתיים של אור בן-ימין ||| מלוח וגם מתוק. 3 שילובים מיוחדים ||| למתכונים המשך <<<

רולים במילוי מפתיע

רולים במילוי מפתיע (צילום: אור בן-ימין)

מצרכים

  • מארז בייגלה רולים
  • 2 מארזי גבינת שמנת 24% שומן
  • 2 כפות של עירית קצוצה
  • חופן של עגבניות מיובשות
  • 1 כפית שטוחה מלח ים עם תבלינים

אופן ההכנה

    1. חיתכו קצה של כל רול בייגלה
    2. בקערה ערבבו את העירית, העגבניות המיובשות, המלח וגבינת השמנת
    3. מלאו כל בייגלה בתערובת הגבינה (לא חובה למלא. גם לטבול זה טעים)
    4. הצעת הגשה –הניחו ירקות חתוכים לצד הרולים.

כדורי שוקולד עם הפתעה מלוחה מתוקה

כדורי שוקולד עם הפתעה מלוחה (צילום: אור בן-ימין)

מצרכים

  • 250 גר' ביסקווטים
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • מארז בייגלה רולים
  • 3/4 כוס חלב
  • 100 גר' חמאה מומסת
  • 3 כפות סוכר
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • 1 כף תמצית וניל
  • ממרח שוקולד

אופן ההכנה

  1. נחתוך קצה של כל רול ונמלא בממרח שוקולד
  2. במעבד מזון או בעזרת מערוך נשבור את הביסקוויטים לחתיכות קטנות ונניח בקערה
  3. בסיר קטן מביאים לרתיחה (על אש נמוכה) את החלב, הסוכר והשוקולד המריר (נערבב מדי פעם כדי שהשוקולד לא ישקע בתחתית ויישרף)
  4. נמיס את החמאה במיקרו בפולסים של 10 שניות עד שהיא נמסה ונוסיף לסיר יחד עם תמצית הווניל ואבקת הקקאו
  5. אל קערת הביסקוויטים נמזוג את התערובת הרטובה ונערבב עד לקבלת תערובת אחידה
  6. ניקח חופן מהתערובת ונניח במרכזה את הבייגלה הממולא, נכדרר לכדור, נגלגל בקוקוס או נצפה בשוקולד
  7. נכניס למקרר עד להגשה

עוגת מוס שוקולד עם קישוט מפתיע

עוגת מוס שוקולד (צילום: אור בן-ימין)

מצרכים

  • 2 מיכלים (סה"כ 500 סמ"ק) שמנת מתוקה 38% שומן
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • מארז בייגלה רולים
  • ממרח חמאת בוטנים
  • 4 כפות אבקת סוכר
  • שוקולד למריחה

אופן ההכנה

    1. שברו אל קערה את השוקולד המריר
    2. שפכו 200 מ"ל שמנת מתוקה אל סיר והניחו על אש קטנה, הסירו מהאש לאחר שמתחילים להופיע בועות והתערובת רותחת
    3. שפכו את תערובת השמנת החמה אל קערת השוקולד המריר והמתינו 2 דקות (חום השמנת ממיס את השוקולד ומקצר לנו את העבודה)
    4. ערבבו עד שמתקבלת תערובת חלקה וכל השוקולד נמס
    5. את תערובת השוקולד הניחו בצד והמתינו לפחות שעתיים עד שהיא מתקררת
    6. לאחר שעתיים נכין את הקצפת – אל תוך המיקסר נשפוך את שאר השמנת המתוקה (300 מיל) ונקציף במהירות גבוה, תוך כדי הוספת אבקת הסוכר. טיפ – הוסיפו כף סוכר כל חצי דקה, עד שמתקבלת קצפת יציבה
    7. נאחד בין התערובות – נוסיף את הקצפת ב-3 חלקים אל תערובת השוקולד (כל פעם 1/3) ונקפל עד לקבלת תערובת מוס אחידה
    8. נמזוג את תערובת המוס לתבנית קפיצית, נשטח ונכניס למקפיא לשעתיים לפחות (עד שהקרם יציב)
    9. נחתוך את הקצה של הרולים ונמלא בממרח חמאת בוטנים (טיפ – חממו את הממרח בוטנים בקערה ושפכו אל שקית זילוף)
    10. נדביק את הרולים הממולאים סביב העוגה – בעזרת ממרח בוטנים/ ממרח שוקולד שישמש כדבק המחבר בין הרולים לעוגה, נקשור בסרט ונכניס למקפיא לשעתיים לפחות.

הוספת תגובה