מתכונים לחגי תשרי: סלט שוק, תפוח אדמה של פעם ועוד

שלל מתכונים באדיבות מסעדת עראיס, שרונה ת"א ||| תפוח אדמה של פעם ||| סלט שוק ומעורב ירושלמי ||| כל הפרטים בהמשך <<<

סלט שוק של עראיס (צילם בועז לביא)

סלט שוק

מצרכים

עדיף שכמות הירקות תהיה שווה ותגדל לפי כמות הסועדים.

  • לבבות מיקרו חסה ערבית
  • צנוניות
  • עגבניות בצבעים
  • מלפפון
  • פרחי כרובית
  • גזר ננסי

יש לחתוך את הירקות בחיתוך גס.

תיבול

  • וויניגרט לימון
  • שמן זית
  • פלפל ירוק חריף
  • מלח ופלפל שחור גרוס

תפוח אדמה של פעם (צילום בועז לביא)

תפוח אדמה של פעם

  • נבחר מספר תפוחי אדמה צהובים בגודל בינוני
  • נשטוף ונפרוס לאורך לחצי הקליפה
  • נבשל התפודים עם הרבה מים וללא מלח עד להתרככות
  • יש לסנן
  • לשמן את תפוחי האדמה בשמן זית ישראלי
  • לצלות על הפלנצ'ה או מחבת צלייה אחרת עד להשחמה יפה
  • להגיש עם איולי או שמנת חמוצה של פעם
  • נסחט עגבנייה מעל, מלח, פלפל שחור גרוס ובצל ירוק קצוץ

מסבחת מעושנים של עראיס (צילום בועז בידרמן)

מעורב ירושלמי

מצרכים ( 4-5 סועדים)

  • 200 גרם מכל סוג, נקיים ומוכנים לבישול: לבבות עוף, טחול עוף, שישליק הודו, פרגיות וחזה הודו
  • 400 גרם בצל לבן חתוך גס ומנוקה
  • מעט שמן זית

לתערובת התיבול

  • 2 כפות כורכום
  • 1 כף כמון
  • 1/2 כף פלפל אנגלי טחון
  • 1/2 כף הל טחון
  • 1.5 כף פלפל שחור טחון
  • 1 פפריקה מתוקה

אופן הכנה

  1. חותכים את כל הבשר למעט הלבבות והטחול לגדול של סנטימטר וחצי
  2. מערבבים אותם ביחד עם הלבבות והטחול בקערה
  3. מחממים מחבת מעט משומנת לחום הכי גבוה שיש
  4. לאחר שהמחבת לוהטת מניחים עליה את הבשר
  5. מערבבים כל הזמן עד שהבשר מקבל גוון לבנבן מכל הכיוונים
  6. מוסיפים את הבצל החתוך ומייד אחריו את התבלינים
  7. מקפיצים עוד בין 3-5 דקות עד לדרגת מדיום וול

טיפ: אפשר לדעת שמוכן על ידי פתיחת שישליק הודו: אם הוא עשוי בפנים ולא ורוד, סימן שכל החלקים מוכנים.

מומלץ לשפוך מעל את מיצי הבשר, להגיש בפיתה/צלחת יחד עם חמוצים ועמבה שמוסיפה מאוד. ניתן להוסיף גם טחינה או חומוס וחריף לפי הטעם ולזרות מעל כוסברה או פטרוזיליה.

בתיאבון

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות