מתכון: תפוח עץ כלוא נוסח ליבורנו איטליה

השף אליחנן מלכיור מציע לפניכם מתכון לתפוח עץ מתוק כלוא בבצק ||| הצדעה ואמפטיה לאיטלקים שכלואים בבתיהם באיטליה ||| קינוח ליבורנזי מאזור ליבורנו Livorno טוסקנה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך

תפוח כלוא נוסח ליבורנו איטליה (צילום אליחנן מלכיור)

מצרכים

  • 1 חבילת בצק עלים עדין או פילאס
  • 12 תפוחים גראנד סמיט או זן חמצמץ אחר
  • סוכר
  • קינמון
  • מי לימון
  • חומץ בלסמי מצומצם
  • קומץ עלי טימין
  • חלמון ביצה (צהוב הביצה)
  • מים לזיגוג

אופן הכנה

  1. קולפים את התפוחים
  2. מחוררים את מרכז התפוח לניקוי מהגרעינים
  3. מניחים את התפוחים במי לימון על מנת שלא ישחירו
  4. מחממים תנור לחום בינוני
  5. פורסים את בצק הפילאס (באיטליה משתמשים בבצק עלים שמרים) או בצק פריך אחר
  6. מחוררים את הבצק עם סכין בשתי וערב על מנת לקבל סוג של גדר

טיפ: ניתן לקנות בצק חתוך מוכן ויש גם גלגלת בה אני משמש (ראו תמונה)

 
- פרסומת -

 
כלי להכנת רשת הבצק (צילום אליחנן מלכיור)
  1. מערבבים את הסוכר, קינמון ועלי הטימין
  2. ממלאים את החור בתפוח ומצפים הקליפה בתערובת המתוקה (משאירים מעט לקישוט)
  3. מניחים תפוח על הבצק המרושת ועוטפים את התפוח בבצק
  4. מערבבים את הבלסמי המצומצם, מים וחלבון הביצה
  5. מזגגים את הבצק שעוטף כל תפוח עם התערובת הנוזלית
  6. אופים בחום בינוני-נמוך 30-40 דקות.
  7. מוציאים ומקרריםלטמפרטורת חדר
  8. מברישים את התפוחים האפויים פעם נוספת
  9. זורים את שארית התערובת סוכר וקינמון ששמרנו

פרטים אצל השף אליחנן מלכיור בפייסבוק… או בדוא"ל…

בתיאבון

כתיבת תגובה