מתכון: תבשיל עדשים על טחינה

אחוה מגישה לימי החורף החמים תבשיל עדשים ||| תבשיל של מתכונאי חיים שתיים המוגש על טחינה ביתית ||| מנה עיקרית או מנת ביניים מזינה ||| כל הפרטים בהמשך <<<

טחינה עדשים אחוה (צילום: סיגל לנדהיים)

מצרכים (3-4 מנות)

לתבשיל

  • 1/2 חבילת עדשים שחורות (250 גרם) מושרים במים פושרים לשלוש שעות
  • 2 גזרים בינוניים קצוצים דק
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 5 שיני שום קצוצות או מגורדות
  • 6-8 עגבניות שרי תמר
  • 1 כפית שטוחה כמון
  • 1 כפית שטוחה פפריקה
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ים
  • פלפל שחור

טחינה עדשים אחוה (צילום סיגל לנדהיים)

לטחינה

  • 1 כוס טחינה מעולה של אחוה
  • 3/4 כוס מים
  • מיץ מרבע לימון
  • 1/2 כפית שטוחה מלח ים
  • ערימת עגבניות שרי קצוצות דק דק

לסלט

  • צרור גדול של כוסברה טרייה, שטופה וסחוטה מהמים
  • 1 בצל בינוני
  • 1/2 לימון
  • 1 כפית שטוחה מלח ים
  • שמן זית

אופן הכנה

לתבשיל

  1. משרים את העדשים השחורות במים פושרים 3 שעות
  2. מחממים בסיר את שמן הזית ומוסיפים את הבצל כשהשמן חם
  3. מוסיפים את הגזר הקצוץ ומערבבים
  4. מוסיפים כמון, פפריקה ושום ומערבבים
  5. מוסיפים מלח ופלפל ועגבניות, מערבבים
  6. כשהבצל הופך שקוף והרכיבים בתבשיל מתחברים, מוסיפים את העדשים המושרות והמסוננות
  7. מערבבים היטב ומוסיפים מים עד לגובה שני ס"מ מעל התבשיל שבסיר
  8. מבשלים על אש בינונית בסיר פתוח ומערבבים מפעם לפעם
  9. התבשיל מוכן כשהעדשים מתרככות והמים נספגים לגמרי

לסלט

  1. קוצצים דק את הכוסברה והבצל
  2. מוסיפים שמן זית בנדיבות
  3. סוחטים חצי לימון ומוסיפים את המלח

לטחינה

  1. מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת טחינה שלא תהיה יבשה או נוזלית מדי

אופן הגשה

בצלחת הגשה יפה יוצקים כמה כפות של טחינה מוכנה שתכסה את קרקעית הצלחת בשכבה נאה. מעל הטחינה מוסיפים כמות רצויה של תבשיל עדשים כך שיישארו שוליים של טחינה מסביב. מעל העדשים מניחים ערימה של סלט כוסברה ומשטחים. מעל הכול מוסיפים כמות של עגבניות שרי קצוצות. בוזקים קומץ של מלח גס ומזליפים שמן זית סביב.

בתיאבון

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות