מתכון: תבשיל כדורי בשר במילוי טחינה

טחינה אחוה מציעה מתכון קל הכנה ומזין של תבשיל כדורי בשר במילוי טחינה עם מנגולד ושעועית אדומה ||| מומלץ להגיש לצד אורז, פירה או קוסקוס להשלמת הארוחה ||| מתכון עם טחינה עשירה בסידן וללא מלח ||| לפרטי המתכון <<<

כדורי בשר אחוה (צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי)

מצרכים לכדורי הבשר

  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 1/2 כוס טחינה אחוה משומשום מלא
  • צרור פטרוזיליה קטן
  • 3-4 עלי נענע
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כפות פרורי לחם
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כפית בהרט
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית שמן זית

כדורי בשר אחוה (צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי)

מצרכים לתבשיל

  • 1 כוס שימורי שעועית אדומה מסוננת מנוזלים
  • צרור עלי מנגולד שטוף היטב
  • צרור עלי תרד שטופים היטב
  • 1 בצל סגול קטן
  • 1/2 כוסות עגבניות מרוסקות
  • 2 כוסות ציר בשר או מים רגילים
  • מיץ מחצי לימון סחוט
  • 1 כף פפריקה אדומה מעושנת
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור אנגלי גרגרים
  • 1 כף שמן זית לטיגון

אופן הכנה

להכנת כדורי הבשר

    1. קוצצים גס את הפטרוזיליה, הנענע והשום
    2. במטחנת בשר טוחנים פעמיים את הבקר
    3. מוסיפים את העלים והשום
    4. מעבירים את העיסה לקערה ומוסיפים את פרורי הלחם והתיבול מלבד הטחינה
    5. יוצרים קציצות בינוניות במשקל של כ- 60 גרם ליחידה
    6. יוצרים גומה במרכז ומניחים בתוכה חצי כפית טחינה גולמית ומהדקים היטב
    7. מסדרים את הקציצות בתבנית ומעבירים לקירור של 30 דקות

להכנת התבשיל

  1. בסיר קטן מרתיחים את עלי המנגולד והתרד
  2. מסננים היטב וקוצצים
  3. בסיר בינוני מטגנים את הבצל הקצוץ, מוסיפים גם את השעועית המסוננת, המנגולד והתרד הקצוצים והעגבניות המרוסקות ומערבבים כ- 5 דקות
  4. מוסיפים את הנוזלים, ציר בקר או מים ומיץ לימון
  5. מביאים לרתיחה ומתבלים
  6. לאחר רתיחה, מכניסים את הקציצות פנימה ומנמיכים את האש לבישול של כ- 30 דקות

הוספת תגובה