שקשוקה עם טויסט אדום ||| שקשוקה שבה האדום הוא לאו דווקא רסק עגבניות ||| מתכון מעניין וחדשני למאכל הכל כך פופולארי במחוזותינו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4-6 מנות)
לרוטב
- 5 סלקים קלופים וחתוכים לפלחים דקים
- 3 כפות שמן זית
- 3 כפות מים
- 2 כפות דבש
- 3 כפות חומץ בלסמי
- 2 שיני שום קצוצות דק
- 3 כפות עלי טימין טרי
- 3 כפות חומץ תפוחים או חומץ יין לבן
- 250 סמ"ק שמנת מתוקה לבישול 10% שומן
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
לסיום השקשוקה
- 6 ביצים (אפשר גם רק את החלמונים)
- 60 גרם גבינה כחולה חתוכה לקוביות
- 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
- חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
אופן הכנה
- מחממים תנור 180 מעלות על מצב טורבו
- מערבבים את הסלקים עם 2 כפות שמן זית, מים, דבש והחומץ
- מכניסים לתנור לכ-60 דקות עד שהסלקים רכים ומעט משחימים
- בסיר רחב או מחבת גדולה מחממים 1 כף שמן זית ביחד עם השום והטימין
- מטגנים 2-3 דקות על הזהבה
- מוסיפים את החומץ ומבשלים עוד דקה
- מעלים לחום בינוני-גבוה ומוסיפים את הסלקים הצלויים והשמנת
- מביאים לרתיחה
- מנמיכים לעוצמה בינונית ושוברים פנימה את הביצים
- מפזרים גבינה כחולה
- מבשלים כ-6 דקות עד שהחלבון מתגבש אבל החלמון נשאר נוזלי
- הגשה: מפזרים אגוזי מלך ופטרוזיליה ומגישים
הערה: אם משתמשים רק בחלמונים ולא בכל הביצים, מספיק כ-2 דקות בישול
בתיאבון