מתכון: שקשוקת סלקים וגבינה כחולה

שקשוקה עם טויסט אדום ||| שקשוקה שבה האדום הוא לאו דווקא רסק עגבניות ||| מתכון מעניין וחדשני למאכל הכל כך פופולארי במחוזותינו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

שקשוקה סלק (צילום סילביה גולן)

מצרכים (4-6 מנות)

לרוטב

  • 5 סלקים קלופים וחתוכים לפלחים דקים
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 כפות מים
  • 2 כפות דבש
  • 3 כפות חומץ בלסמי
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 3 כפות עלי טימין טרי
  • 3 כפות חומץ תפוחים או חומץ יין לבן
  • 250 סמ"ק שמנת מתוקה לבישול 10% שומן
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס

לסיום השקשוקה

  • 6 ביצים (אפשר גם רק את החלמונים)
  • 60 גרם גבינה כחולה חתוכה לקוביות
  • 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
  • חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
שקשוקה של סלק (צילום סילביה גולן)

אופן הכנה

  1. מחממים תנור 180 מעלות על מצב טורבו
  2. מערבבים את הסלקים עם 2 כפות שמן זית, מים, דבש והחומץ
  3. מכניסים לתנור לכ-60 דקות עד שהסלקים רכים ומעט משחימים
  4. בסיר רחב או מחבת גדולה מחממים 1 כף שמן זית ביחד עם השום והטימין
  5. מטגנים 2-3 דקות על הזהבה
  6. מוסיפים את החומץ ומבשלים עוד דקה
  7. מעלים לחום בינוני-גבוה ומוסיפים את הסלקים הצלויים והשמנת
  8. מביאים לרתיחה
  9. מנמיכים לעוצמה בינונית ושוברים פנימה את הביצים
  10. מפזרים גבינה כחולה
  11. מבשלים כ-6 דקות עד שהחלבון מתגבש אבל החלמון נשאר נוזלי
  12. הגשה: מפזרים אגוזי מלך ופטרוזיליה ומגישים

הערה: אם משתמשים רק בחלמונים ולא בכל הביצים, מספיק כ-2 דקות בישול

בתיאבון

כתיבת תגובה