מתכון: שלושה מתכונים מתוקים וקלים לכל המשפחה

מתכונים שיעזרו לכם להעביר את הזמן עם הילדים ||| דרך נהדרת להעביר את זמן הבילוי הכפוי בבית ||| קינוחים מתוקים פשוטים להכנה שכולם אוהבים ||| מתכונים באדיבות מחלקת התזונה של Teka ||| בישקוטי עם בראוניס טבעוניים, קרפ ביתי ועוגיות ג'ינג'ר וקינמון ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

קרפ ביתי (צילום יח"צ חו"ל TEKA)

קרפ ביתי

מצרכים

  • 3 חלמוני ביצה L (הצהוב של הביצה)
  • 180 סמ"ק חלב
  • 180 סמ"ק מים
  • 125 גרם קמח
  • 20 גרם שמן זית עדין
  • 3 כפות סוכר
  • מעט מלח
  • שמן לשימון המחבת

אופן הכנה

  1. הכניסו את כל המצרכים לקערה גדולה
  2. בחשו במשך 1-2 דקות, עד לקבלת בלילה אחידה בעלת מרקם חלק וללא גושים
  3. כסו את הבלילה והניחו אותה בצד למשך כ- 30 דקות
  4. שמנו את המחבת בעזרת מעט שמן ומזגו חלק מהבלילה, עד כיסוי תחתית המחבת אבל לא עבה מידי. קרפ אמור להיות דק.
  5. כאשר הקרפ מקבל צבע חום מוזהב, הפכו אותו לצדו השני בעזרת מרית
  6. כאשר הקרפ מוכן, הוציאו אותו מהמחבת
  7. חזרו על הכנת הקרפ עד לסיום הבלילה או עד שתכינו את הכמות הרצויה

הצעת הגשה

הגישו לצד פירות יער ופזרו אבקת סוכר.

בישקוטי עם בראוניס טבעוניים

ביסקוטי עם בראוניז (צילום יח"צ חו"ל TEKA)

מצרכים

בצק

  • 150 גרם קמח
  • 75 גרם אגוזי מלך קצוצים
  • 40 גרם אבקת קקאו
  • 50 גרם אגוזי מלך טחונים
  • 30 גרם אבקת סוכר
  • 5 גרם מלח
  • 3 גרם סודה לאפייה

בלילה

 
- פרסומת -

 
  • 100 סמ"ק מים
  • 10 גרם קמח
  • 10 גרם שמן חמניות
  • 2 גרם שמרים
  • 10 גרם קורנפלור
  • 10 גרם שמן זית עדין
  • חצי כוס סוכר חום

אופן הכנה

  1. בלילה: לערבב את הקמח, קורנפלור ושמרים
  2. הוסיפו את המים בהדרגה, בכל פעם מעט ובסוף את השמן חמניות
  3. לאחר קבלת מרקם אחיד הניחו את התערובת הנוזלית למשך כ-5 דקות
  4. הוסיפו סוכר חום ואת שמן הזית ובחשו היטב, עד לקבלת מרקם אחיד
  5. ערבבו את מצרכי הבצק בקערה נפרדת עד קבלת עיסה אחידה
  6. הוסיפו את הבלילה, בכל פעם מעט, וצרו את הבצק
  7. שטחו את הבצק על נייר אפייה בצורת מלבן גדול
  8. אפו את הבצק בתנור בחום 150ºC למשך כ-35 דקות
  9. הוציאו את המגש מהתנור והניחו אותו בצד למשך כ-10 דקות, בכדי שיתקרר
  10. חתכו בעזרת סכין פרוסות בגודל של כ-2 ס"מ, כך שיתקבלו בערך כ-12 יחידות
  11. הניחו את הפרוסות על נייר האפייה והחזירו אותן לאפייה נוספת למשך כ-15 דקות
  12. הפכו את הפרוסות 2 פעמים נוספות (בכל פעם יש לאפות אותן למשך כ-15 דקות) עד שהן יהיו מוכנות לחלוטין. הפרוסות חייבות להיות קראנצ'יות.
  13. קררו את הפרוסות ואחסנו אותן בצנצנת או בכל מיכל אחר המיועד למזון.

עוגיות ג'ינג'ר וקינמון

עוגיות ג'ינג'ר וקינמון (צילום עי"צ חו"ל TEKA)

מצרכים  (ל-24 יחידות)

  • 400 גרם קמח תופח
  • 150 גרם שמן זית עדין
  • חצי כוס סוכר חום
  • 1 ביצה L
  • 80 גרם דבש
  • 2 כפיות קינמון
  • 1 כפית אבקת ג'ינג'ר

אופן הכנה

  1. ערבבו את הסוכר החום עם שמן הזית העדין עד לקבלת תערובת חלקה
  2. הוסיפו ביצה ודבש, וערבבו פעם נוספת לקבלת מסה במרקם אחיד
  3. ערבבו קמח, אבקת ג'ינג'ר וקינמון בקערה נפרדת לקבלת תערובת אחידה
  4. הוסיפו תערובת הקמח למסה בשלושה חלקים תוך ערבוב עד לקבלת בצק אחיד

טיפ: אין ללוש בחוזקה. הבצק חייב להיות חלק

5. עטפו את הבצק והניחו אותו במקפיא למשך כ-15 דקות

6. רדדו את הבצק בעזרת מערוך, עד קבלת בצק בעובי 5-6 ס"מ

  1. חתכו את העוגיות באמצעות תבניות וצורות לבחירתכם
  2. יש לאפות במשך כ-15 דקות בחום של 180º עד שהעוגיות יקבלו צבע חום מוזהב
  3. הניחו אותן בקירור וקשטו בעזרת אבקת סוכר או שוקולד לבן.

בתיאבון

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. פנינה לבל

    האם אפשר גם ג’ינג’ר קפוא ( קוביות של דורות) נ אם כן, כמה?

    1. Dany Bar

      בהחלט אפשר באותה כמות שבמתכון

כתיבת תגובה