מתכון: שטרודל תרד וגבינה

מתכון לשטרודל פחות מוכר וכלל לא מתוק – כרוכית גבינות ותרד ||| שלל סוגי גבינות מזרח תיכוניות שוות ||| קצת עבודה אבל התוצאה שווה את המאמץ ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך <<<

שטרודל תרד וגבינות מבצק פילו (צילום דני בר)

מצרכים (ל-2 גלילי שטרודל – 16 מנות)

למלית

  • 750  גרם תרד טורקי טרי, שטוף היטב וללא הגבעולים (500 גרם נטו)
  • 1 בצל סגול קטן פרוס לחצאי עיגולים דקים
  • 2 ביצים
  • 100 גרם גבינת קשקאבל מגוררת
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורד
  • 1/4 כפית גרגירי כוסברה טחונים
  • 2 כדורי גבינת מוצרלה. פרוסים ל-8 פרוסות כל כדור

לשטרודל

  • 8 דפי פילו שהופשרו בלילה במקרר
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 60 גרם גבינת גרנה פדנו Grana Padano
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף חרדל דיז'ון

לקישוט

  • עלי מרווה, בזיליקום או זעתר, שלמים וטריים

אופן הכנה

המלית

  1. מניחים התרד בקערה ושופתים מים רותחים עד לכיסוי העלים ומשאירים כדקה
  2. מסננים ושוטפים במסננת עם מי ברז קרים
  3. סוחטים חופשי עם הידיים וקוצצים את העלים
  4. מחזירים למסננת ומוסיפים בצל קצוץ
  5. סוחטים שוב ומשאירים בהשהיה 10 דקות
  6. מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר המצרכים
  7. מערבבים היטב ומחזירים למסננת

גלילי השטרודל

  1. מחממים תנור ל- 200 מעלות
  2. מרפדים תבנית בנייר אפיה
  3. מערבבים בקערה קטנה את פירורי הלחם, גבינת גרנה פדנו מגורדת, מלח ופלפל
  4. מוציאים את דפי הפילו מהמקרר, מפרידים דף עליון ופורשים על מטח עבודה
  5. מכסים את שאר הדפים במגבת לשמירת הטמפרטורה
  6. מברישים את הדף בשכבת שמן זית
  7. זורים כ-2 כפות מתערובת פירורי הלחם שהכנו מבעוד מועד
  8. מכסים בדף פילו נוסף, מברישים בשמן זית וזורים תערוכת פירורי לחם
  9. חוזרים על הפעולה עד שכבת דף הפילו הרביעי
  10. על הדף הרביעי מורחים שמן זית ומעל חרדל דיז'ון על פי הטעם (הבהרה: נקבל 4 דפים כאשר ביניהם 3 שכבות פירורי לחם והשכבה האחרונה עם חרדל)
  11. מסדרים לאורך הדפים 8 פרוסות מוצרלה (כשהאחת נשענת על קצה הבאה בתור, כמו רעפים). יש להשאיר שוליים ברוחב 5 ס"מ בצדדים ולאורך החלק הקרוב אליכם.
  12. ממליחים ומפלפלים על פי הטעם
  13. מניחים מעל המוצרלה מחצית מתערובת התרד
  14. מקפלים את צידי הבצק על המלית (כמו מעטפה)
  15. מקפלים את הבצק החשוף הקרוב אליכם על המלית
  16. מגלגלים תוך הידוק בשתי ידיים לגליל עבה ומהודק – כך המלית לא תיזל החוצה בזמן האפייה
  17. מעבירים בזריזות לתבנית כשצד התפר כלפי מטה
  18. חוזרים על הפעולה ל-4 הדפים שנותרו לקבלת 2 גלילי שטרודל
  19. מברישים את הגלילים בשמן
  20. מעטרים בעלי תבלין ומברישים גם אותם בשמן
  21. זורים מתערובת פירורי הלחם
  22. אופים כ-30 דקות עד שהגלילים מזהיבים
  23. מגישים חם

טיפ: אפשר להכין את השטרודלים ולאחר האפייה והצינון עוטפים ברדיד אלומיניום ושומרים בקירור עד יומיים. מוציאים מהמקרר כשעה לפני הארוחה ומחממים כ-20 דקות ב-180 מעלות.

בתיאבון

הוספת תגובה