מתכון: ריזוטו פסטה קטנה עם ירקות ירוקים וגבינות

לשבועות, חג הפסטה הלא רשמי, ברילה מציעה מתכון ||| ריזוטו מפסטה קטנה כתחליף לאורז הקלאסי ||| מתכון של רחלי קרוט ||| לפרטים מלאים והמתכון בהמשך <<<

ריזוטו מפסטה עם ירקות ירוקים וגבינות (צילום אסף אמברם)

מצרכים (8 מנות)

  • 1 בצל לבן קלוף
  • 2 כפות חמאה
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 זוקיני ירוקים או קישואים
  • 3/4 כוס אפונה עדינה מופשרת
  • 1.5 כוסות ברילה פסטה סטלינה (צורת כוכבים)
  • 3 כוסות מים רותחים או ציר ירקות רותח
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגורדת דק
  • מלח ופלפל שחור

להגשה

  • גבינת פרמזן מגורדת דק

אופן הכנה

  1. קוצצים את הבצל לקוביות קטנות
  2. בסיר רחב ממיסים חמאה ושמן זית ומטגנים את הבצל עד ריכוך
  3. חותכים את הקישואים לקוביות בגודל 1 ס"מ ומוסיפים
  4. מטגנים, תוך כדי ערבוב, במשך 5 דקות
  5. מוסיפים פסטה כוכבים, אפונה עדינה וציר ירקות רותח/ מים רותחים ומערבבים
  6. מבשלים על אש קטנה עד שהפתיתים רכים
  7. מוסיפים 1/2 כוס גבינת פרמזן ומערבבים היטב עד שהיא נמסה
  8. מעבירים לקערת הגשה
  9. מגרדים מעל גבינת פרמזן ומגישים חם.

בתיאבון

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות