מתכון: ריבועי תפוז חלומיים

האביב כבר בפתח וזהו זמן נהדר להתפנק בקינוח ||| קינוח שמבוסס על מיץ פירות הדר סחוט טבעי של פרימור ||| מוגש בשילוב עם בלוג האוכל "גבישס" – שתי שכבות של בסיס פריך ומעל קרם תפוזים ||| מומלץ להגיש לצד כוס מיץ פירות הדר, ביס אחד ועוד אחד וזה נגמר ||| המתכון בהמשך <<<

ריבועי תפוז חלומיים (צילום מירב גביש בלוג האוכל גבישס)

מצרכים (לכ-16 ריבועים, בתבנית 20 על 20 ס"מ)

לבסיס

  • 1 כוס קמח
  • ¼ כוס סוכר חום או לבן
  • קורט מלח
  • 75 גר׳ חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות (¾ חבילה) או 50 גרם שמן זית עדין

ריבועי תפוז (צילום מירב גביש בלוג האוכל גבישס)

למלית

  • 3/4 כוס סוכר לבן
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס מיץ פירות הדר סחוט של "פרימור"
  • ¼ כוס קוקוס טחון
  • 2 כפות קמח
  • ¼ כפית מלח
  • ¼ כפית אבקת אפיה

אופן הכנה

פירורי הבצק:

    1. שמים בקערה קמח, מלח וסוכר, מערבבים
    2. מוסיפים את החמאה הקרה או שמן הזית לתערובת הקמח
    3. משפשפים את התערובת בין הידיים עד שנוצרים פירורים (אפשר להכין את הבצק במיקסר עם וו גיטרה או בפוד פרוססור, התהליך לוקח 2 דקות)
    4. מעבירים את הפירורים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה משומן
    5. משטחים את הפירורים עם הידיים
    6. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. ל-15 דקות
    7. בזמן האפיה, שמים בקערה את הביצים וטורפים, מוסיפים מיץ פירות הדר ומערבבים
    8. מוסיפים סוכר, קמח, אבקת אפייה, מלח וקוקוס, ומערבבים לבלילה אחידה (הבלילה תהיה נוזלית) ומניחים בצד
    9. מוציאים את התבנית מהתנור (לא לכבות את התנור)ֿ
    10. שופכים את בלילת הביצים על הבצק (כשהבצק חם) ומחזירים את התבנית לתנור
    11. אופים 20 דקות
    12. מוציאים את התבנית מהתנור, מצננים כשעה
    13. חותכים ל-16 ריבועים
    14. מפזרים אבקת סוכר מעל ומגישים.

מאחסנים את הריבועים בשכבה אחת, בכלי אטום עד 3 ימים.

בתיאבון

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות