מתכון: קרפלך תפוחי אדמה או המנטאש

 

השף אליחנן מלכיור מציע לפניכם מתכון לכיסונים ||| הגרסה היהודית של כיסונים שהיתה פופולארית עוד במטבח המזרח אירופאי אשכנזי|||  המתכון מלווה את השף מלכיור מבית אמא ||| המלצת השף להכין אותו אפוי מטוגן או במרק ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך

 

קרפלך תפוחי אדמה (צילום השף אליחנן מלכיור)

קרפלך לפורים

מנה לפורים להבדיל מהקלסיקה היהודית של קרפלך בשר לערב יום כיפור. לפורים היה מקובל להכין המנטאש הם אוזני המן אבל לכיסונים האלה תוכלו לקרוא רביולי, קרפלך, דים-סאם ושלל שמות כי לכל עם ועדה יש את הכיסונים שלו. הכיסונים שלנו ממולאים בתפוחי אדמה, והם המנה הכי מזוהה כאוכל יהודי מזרח ארופאי.

המתכון מלווה את השף אליחנן מלכיור עוד מבית אמו. לדבריו ניתן להכין אותו אפוי מטוגן או במרק כפי שמוצד לפניכם. כל מרק מחמיא לקרפלך הללו: מרק עוף, מרק בקר, מרק ירקות ואפילו מרק אפונה.

תהליך הכנת קרפלך תפוחי אדמה (צילום השף אליחנן מלכיור)

מצרכים

לבצק

  • 800 גרם קמח (קמח פסטה או קמח לבן)
  • 3 ביצים L
  • 15 גרם מלח
  • 1/2 כוס שמן זית עדין (אפשר גם שמן קנולה, סויה או חמניות)
  • 5 כוסות מים

למלית תפוחי אדמה

 
- פרסומת -

 
  • 4 תפוחי אדמה בינוניים
  • 3 בצל בינוני
  • 100 גרם גבינת פרמז'ן
  • שום כתוש
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
קרפלך תפוחי אדמה בצורת קפליטי Cappelletti (צילום השף אליחנן מלכיור)

אופן הכנה

  1. נקצוץ את הבצל ונטגן לרמת הזהבה.
  2. לבשל את תפוחי האדמה שיהיו רכים מבפנים
  3. לקלף ולהפוך לפירה
  4. לתבל בגבינה, שום, מלח ופלפל לפי הטעם
  5. לערבב היטב לקבלת מחית אחידה בטעם

טיפ: המלית חייבת להאפיל בטעמיה על טעם הבצק

הערה: אפשר להשתמש במחית מתוקה מוכנה כמו דובדבנים, תפוחי-עץ ועוד, בתוספת ציר מתוק

בישול קרפלך תפוחי אדמה בצורת קפליטי Cappelletti (צילום השף אליחנן מלכיור)
  1. להכניס לקערת מיקסר עם וו לישה כל מצרכי הבצק
  2. ללוש כעשר דקות עד קבלת עיסת בצק אחידה
  3. להניח בצד 30 דקות
  4. נחלק הבצק ל-4 כדורי בצק אחידים במשקלם
  5. נרדד כל חלק למשטח בצק העובי של 3 מ"מ
  6. נקרוץ עיגולים (אגב לא חייבים עיגולים, אפשר גם ריבועים)
  7. עם שקית זילוף נמלא עם מחית תפוחי האדמה (או מחית אחרת שבחרנו) במרכז כל עיגול
  8. נקפל כל עיגול ממולא. תהיו יצירתיים ותעשו איזו קיפול שבא לכם

טיפ: הקיפול שאני עשיתי, הוא איטלקי ונקרא קפליטי Cappelletti שזה צורת כובע נזיר

  1. הערה חשובה: יש לסגור היטב את הבצק ולהדק את המלית, שלא יפתחו בזמן הבישול
  2. מחממים סיר גדול עם מים וממליחים (תפקיד המלח לתת טעם לבצק)

טיפ: אני הוספתי את שארית גבינת הפרמז'׳ן להוספת טעם לבצק

  1. כשהמים רותחים אנחנו מכניסים את הקרפלך אחד אחד במחזורים לפי גודל הסיר
  2. יש לערבב את הקרפלך בסיר בכף עץ על מנת שלא ידבקו לקרקעית הסיר
  3. להוציא את הקרפלך רק לאחר שהם צפים 3-4 דקות
  4. להניח בכלי כל מחזור של קרפלך מוכנים
  5. להזליף מעט שמן על מנת שעמילני הקמח לא ידבקו

פרטים אצל השף אליחנן מלכיור בפייסבוק… או בדוא"ל…

בתיאבון

כתיבת תגובה