מתכון: קראמבל תפוחים

צחי בוקששתר, שף ובעלים ברשת מסעדות בלאק, מציע מתכון ||| מנת קינוח שמחממת את הלב ||| קראמבל עם פירורים פריכים, וגלידה נמסה מעל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך <<<

קראמבל תפוחים של צחי בוקששתר (צילום מייקל גליקסטן)

מצרכים (2 – 3 מנות)

  • 5 תפוחים
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 1/2 כוס גרגרי פטל קפואים
  • כוס קמח
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס  + כף חמאה או כף מחוקה שמן זית עדין
  • קורט אגוז מוסקט

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (175 מעלות סלציוס)
  2. מקלפים את התפוחים למחצה, מנקים את הליבה וחותכים לפלחים
  3. מערבבים במיץ הלימון
  4. משמנים קעריות חסינות אש או תבנית בחמאה או שמן זית
  5. מפזרים מעל את התפוחים ומעליהם את הפטל
  6. אופים 10 דקות
  7. במעבד מזון או בקצות האצבעות מערבבים את הסוכר, שאר החמאה או שמן הזית והקמח עם אגוז המוסקט לבצק פריך מתפורר (חשוב לא ללוש)
  8. מפזרים על התפוחים ואופים 15 דקות נוספות עד להשחמה

הצעת הגשה

מגישים עם גלידה ווניל. הגישו את הגלידה לחוד, והניחו אותה על המנה הלוהטת רק בהגשה לשולחן

בתיאבון

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות