מתכון: קציצות דגים

לקראת חגי תשרי מתכון מרשת קפה ביגה ||| מתכון עשיר בטעמים וקל להכנה ||| מתכון ל-7 סועדים ||| לפרטים בהמשך <<<

קציצות דגים (צילום דן פרץ)

מצרכים (ל-7 סועדים)

  • 1 ק"ג דג לבן קצוץ
  • 70 גרם כוסברה קצוצה
  • 70 גרם פטרוזיליה קצוצה
  • 250 גרם בצל לבן קצוץ
  • 50 גרם פירורי לחם
  • 2 ביצים
  • 5 גרם פלפל שחור
  • 10 גרם מלח דק

לרוטב פלפלים לקציצות הדג

  • 200 מ"ל שמן זית
  • 10 גרם כמון
  • 20 גרם פפריקה מרוקאית
  • 10 גרם סוכר
  • 20 גרם מלח דק
  • 50 גרם אבקת מרק
  •  2 יח' פלפל מתוק יבש
  • 20 גרם פלפל ירוק חריף פרוס
  • 150 גרם שיני שום פרוס גס
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 2.2 ליטר מים
  • 75 גרם כוסברה טרייה קצוצה
  • 1.700 ק"ג פלפל אדום פרוס

אופן הכנה

  1. לערבב היטב את כל מרכיבי הקציצות
  2. לשים במקרר כדי שהמסה תתייצב
  3. לכדרר כל קציצה ל-40 גרם
  4. לצרוב את הקציצות משני הצדדים במחבת עם שמן
  5. להעביר אותן לסיר עם רוטב הפלפלים
  6. חמם סיר עם 100 מ"ל שמן
  7. להוסיף את הפלפלים ולבשל כ-10 דקות
  8. להוסיף את הפלפל החריף, לאחר מכן להוסיף את השום ולבשל 6 דקות נוספות
  9. להוסיף את הרסק, לערבב ולבשל כ-2 דקות
  10. במקביל לערבב 100 מ"ל שמן נוספים עם הכמון, פפריקה, מלח, אבקת מרק וסוכר
  11. להוסיף את התבלינים כולל הפלפלים היבשים לסיר עם המים
  12. להוסיף מחצית מכמות הכוסברה לכסות ולבשל חצי שעה
  13. בסוף הבישול להוסיף את יתר הכוסברה ואם יש צורך לתקן טעמים

בתיאבון…. 

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות