מתכון: קיש גבינות עיזים עם מנגולד ירוק

Nany והשף נדב חג'ג' מציעים מתכון לשבועות ||| צבע לבן, הרבה ירקות, גם גבינות, שילוב מושלם בין כל הדברים הטובים שהם תנובת הארץ ||| כוכב בכל ארוחת חג חלבית עם קציפת הארטישוק והפסטו של  ||| Nanyכל הפרטים והמתכון בהמשך <<<

קיש גבינות עיזים עם מנגולד ירוק (צילום: נועה סטרלינג)

מצרכים (לקיש בקוטר 24 ס"מ)

לבצק

  • 350 גרם קמח לבן
  • 200 גרם חמאה או 140 גרם שמן זית
  • 1 ביצה
  • 2 כפות מים קרים מאד
  • מלח ופלפל שחור

למלית

  • 250 גרם גבינת לבנה עיזים
  • 150 גרם גבינת פטה עיזים חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 חבילה מנגולד חתוך לרצועות קטנות, כולל הגבעול.
  • 1 בצל לבן חתוך לרצועות
  • 2 כפות קציפת ארטישוק ופסטו של Nany
  • 2 ביצים
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה

להכנת הבצק

  1. מערבבים את החמאה והקמח במעבד מזון עד לקבלת פירורים
  2. מוסיפים את הביצה ולאחר מכן כף מים קרים
  3. ממשיכים לעבד עד לקבלת בצק אחיד, במידת הצורך מוסיפים עוד כף מים קרים
  4. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך שעתיים
  5. לאחר שעתיים, מרדדים את הבצק לעיגול רחב ומסדרים בתוך תבנית קיש
  6. מחוררים את תחתית הבצק
  7. מניחים אבני אפייה או שעועית יבשה ואופים במשך 20 דקות, עד שהבצק מתחיל להיות זהוב

להכנת המלית

  1. מטגנים במעט שמן זית את הבצל עד שהוא הופך שקוף
  2. מוסיפים את המנגולד ומאדים יחד עד שהמנגולד מתרכך
  3. מעבירים לקערה ומצננים מעט
  4. את שאר מרכיבי המלית, למעט הפטה, מערבבים יחד לקבלת קרם אחיד

להרכבת הקיש

  1. מפזרים את המנגולד והבצל על כל שטח הקיש
  2. שופכים את קרם הגבינה ומפזרים קוביות פטה על הקיש
  3. אופים במשך כ-25 דקות, עד שהקיש מזהיב ומשחים מלמעלה

חשוב לציין – גבינת הפטה מלוחה ולכן כדאי לטעום לאורך הדרך לפני שמוסיפים מלח לבלילת הקיש, לפי טעמכם.

בתיאבון

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות