מתכון: קינוחים לפסח, לטבעונים וללא גלוטן

מתכונים באדיבות ניצה יצחק – מתוק מהלב, יהוד ||| מתכונים קלים של קינוחים לפסח ||| טראפלס, קונקורד וחטיף טעמי עם קרמל מלוח ||| הרבה שוקולד וגם לצליאקים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך <<<

טראפלס

טרפלס (צילום ניצה יצחק – מתוק מהלב)

מצרכים

  • 100 מ"ל שמנת מתוקה
  • 230 גרם שוקולד מריר
  • 20 גרם שמן זית עדין
  • צ'ייסר ברנדי
  • 50 גרם קקאו, סוכר וקוקוס

אופן הכנה

  1. להמיס במיקרו את השוקולד עם השמנת
  2. להוסיף את הברנדי ושמן הזית
  3. לצקת לתבנית ולקרר
  4. להוציא מהקירור ולחתוך לריבועים
  5. להכין אבקה אחידה מקקאו, סוכר, קוקוס
  6. לגלגל באבקה עד ציפוי אחיד של הריבועים

קונקורד

קונקורד (צילום ניצה יצחק, מתוק מהלב)

מצרכים

למרנג

  • 5 חלבונים
  • 200 גרם סוכר לבן
  • 200 גרם אבקת סוכר
  • קורט מלח
  • כף קקאו

למוס שוקולד

  • 1 שמנת מתוקה
  • 180 גרם שוקולד מריר
  • 1 שמנת מתוקה (להקצפה עם הגנאש)

לעיטור

  • אבקת קקאו

אופן הכנה

מרנג

  1. מקציפים חלבונים מלח וסוכר לקצף יציב מאוד
  2. מקפלים עם אבקת הסוכר עד יצירת בלילה יציבה
  3. מעבירים לשק זילוף ומזלפים 2 עיגולים בצורת ספירלות
  4. מזלפים כמה פסים ארוכים לאורך כל תבנית האפייה
  5. מפדרים באבקת קקאו
  6. אופים במשך שעתיים עד 3 שעות עד שהמרנג יבש לגמרי ומוכן

מוס השוקולד

  1. יוצרים גנאש בעזרת כמות אחת של שמנת מתוקה ושוקולד
  2. מקררים לילה שלם
  3. מקציפים את המיכל שמנת מתוקה
  4. מוסיפים לגנאש השוקולד שנח לילה במקרר

הרכבת העוגה

  1. מניחים בסיס אחד של מרנג ומעליו מורחים מוס שוקולד
  2. מעל מניחים עוד בסיס ומורחים את מוס השוקולד הנותר
  3. מיישרים את השוליים
  4. שוברים למקלות בגודל אחיד, את פסי המרנג הארוכים שזילפנו ואפינו
  5. מדביקים את המקלות על העוגה

חטיף טעמי עם קרמל מלוח

חטיף טעמי (צילום ניצה יצחק, מתוק מהלב)

מצרכים

  • 250 גרם פצפוציי אורז/ קורנפלקס אלופים
  • 200 גרם שוקולד חלב
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 150 גרם סוכר
  • 100 גרם שמנת מתוקה
  • 2 כפות שמן זית עדין

אופן הכנה

  1. גורסים טיפה את פצפוציי האורז (לא דק מידיי)
  2. מיסים 1 שוקולד חלב ו-1 שוקולד מריר ומערבבים יחד
  3. לתערובת אחידה ומשטחים בתבנית
  4. בסיר ממיסים 150 גרם סוכר עם כפית מים עד שנוצר קרמל זהוב וענברי הערה: להיזהר לא לשרוף אותו!
  5. לחמם בקלחת 100 גרם שמנת מתוקה ולשפוך לתוך הקרמל הזהוב בזהירות רבה!!
  6. לערבב היטב ולהוסיף 2 כפות שמן זית וקורט מלח גס
  7. לשפוך את הקרמל מעל שכבת פצפצי האורז והשוקולד
  8. להכניס למקרר להתייצבות
  9. לאחר מכן ניתן לצפות את הכול ב-100 גרם שוקולד חלב מומס
  10. להגשה, לחתוך למלבנים

בתיאבון

הוספת תגובה