מתכון: קונפי חציל טחינה ועגבניות

אחוה והשף אבי ביטון מציעים מנת שף מנצחת ||| קונפי חצילים עם טחינה גולמית ועגבניות ||| מנה קלה להכנה, מתאימה לארוחת צהרים או ערב משפחתית ||| מתאימה גם כתוספת בארוחה חגיגית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

קונפי חציל טחינה ועגבניות (צילום אבי ביטון)

מצרכים (ל-2 מנות)

  • 2 חצילים בינוניים
  • 4 עגבניות מסוג מגי
  • 1 בצל
  • 8-9  זיתי קלמטה
  • 2 קרקר כוסמין גדולים ללא גלוטן
  • שמן זית

קונפי חציל טחינה ועגבניות (צילום אבי ביטון)

לקרם

  • 1 קופסא יוגורט
  • 1/3 כוס טחינה גולמית "אחוה"
  • מיץ מחצי לימון
  • 1/4 כפית מלח
  • מעט מים

לקישוט

  • 10 שקדים פרוסים קלויים במחבת

אופן הכנה

  1. קולפים חציל אחד וחותכים לקוביות גדולות
  2. את החציל השני פורסים לעיגולים
  3. מניחים בתבנית ומפזרים מלח, שמן זית ומערבבים
  4. בקערה מערבבים קופסת יוגורט, שליש כוס טחינה גולמית ללא מלח, מיץ  מחצי לימון ומעט מים
  5. ממליחים מעט וטוחנים בבלנדר מוט עד לסמיכות גבוהה
  6. מכניסים את החצילים לתנור בחום של 180 מעלות לכ- 10 דקות
  7. מוציאים מהתנור ויוצקים את הרוטב מעל החצילים
  8. שוברים את הקרקרים לכמה חלקים ומניחים בין החצילים.

בתיאבון

הוספת תגובה