מתכון: פסטה ריגטוני חצילים של השף העירום

פסטה עם טויסט מזרח תיכוני ||| אומרים שהמתכון מבית מדרשו של שף גיימי אוליבר ||| פסטה עסיסית ועשירה ביסודות ים תיכוניים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך <<<

פסטה חצילים השף העירום (צילום דניאלה שטרן)

מצרכים (4 מנות)

  • 500 גרם פסטה ריגטוני Rigatoni או פפרדלה Pappardelle
  • 2 קופסאות שמורי עגבניות מקולפות
  • 1 חציל קטן באלדי
  • 100 גרם גבינת מוצרלה קשה
  • 100 גרם פרמז'ן מגורד
  • רבע כוס שמן זית
  • בצל קטן
  • 2 שיני שום
  • 1 פלפל אדום חריף טרי (לאוהבי החריף)
  • 1 כף בלסמי
  • קומץ עלי בזיליקום
  • מלח, פלפל
  • 4 כפות שמנת מתוקה

אופן הכנה

הרוטב

  1. חותכים החציל לקוביות בינוניות
  2. מטגנים החציל ברבע כוס שמן זית, עד הזהבה
  3. מוסיפים בצל קטן פרוס דק ושיני השום עד הזהבה
  4. טיפ: אוהבי החריף, להוסיף פרוסות פלפל חריף ירוק או אדום
  5. במקביל, למעוך בכף עץ את העגבניות המשומרות ולתבל במלח, פלפל שחור גרוס וכמה עלי בזיליקום
  6. כשהכל בתבשיל רך ומוזהב, להוסיף כף בלסמי
  7. להוסיף לתבשיל את העגבניות המעוכות
  8. להוסיף השמנת מתוקה ולהגיעה לרתיחה
  9. להנמיך האש ולבשל 15 דקות

הפסטה

  1. להכין הפסטה שבחרנו, אל דנטה
  2. לסנן את הפסטה ולהחזיר לסיר עם מעט מאד ממי בישול הפסטה ומעט מאד שמן זית
  3. לחמם עוד דקה
  4. להוסיף לסיר הפסטה את הרוטב
  5. להוסיף מוצרלה קשה חתוכה דק

הצעת הגשה: לצלחת, מעט עלי בזיליקום ומעל פרמז'ן

בתיאבון

הוספת תגובה