מתכון: פלפל אפוי מעדשים וחלומי וגם יוגורט-טחינה

מפגש בין גבינת חלומי לעדשים מבטיח סוד ||| פלפל ללא טיגון ושמן ורק טעם ומרקם מיוחדים ||| כדורי הפלפל מוגשים על מצע של מטבל יוגורט-טחינה מעט חריף ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

כדורי פלאפל (צילום דני בר)

מצרכים (25 כדורי פלפל בינוניים)

  • 1 כוס עדשים כתומים שטופים היטב ומסוננים
  • 200 גרם גבינת חלומי מגורדת דק
  • כוס דחוסה של עלי כוסברה קצוצים דק
  • 50 גרם פירורי לחם לא מתובלים
  • 1 ביצה
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 1 כפית פלפל צ'ומה
  • 3/4 כפית כמון
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית מלח

לציפוי

  • 75 גרם פירורי לחם לא מתובלים

ליוגורט-טחינה

  • 130 גרם טחינה גולמית
  • 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
  • 60 מ"ל מי קרח
  • 60 גרם יוגורט עיזים
  • 1 כפית פלפל צ'ומה
  • קורט מלח

אופן הכנה

  1. מביאים לרתיחה את העדשים עם 4 כוסות מים
  2. מבשלים על להבה בינונית וללא כיסוי הסיר, במשך כ-30 דקות עד שהעדשים מתפרקות
  3. מסננים
  4. סוחטים היטב ומערבבים עם שאר חומרי הפלפל
  5. מצננים במקרר לפחות חצי שעה (אפשר להכין ערב לפני ולקרר כל הלילה)
  6. מחממים תנור ל-190 מעלות
  7. מרפדים תבנית בנייר אפיה
  8. שמים 3/4 כוס פירורי לחם בצלחת עמוקה
  9. בידיים לחות יוצרים מתערובת הפלפל כדורים בגודל בינוני
  10. מגלגלים הכדורים בפירורי הלחם ומסדרים בתבנית
  11. אופים 25-30 דקות עד הזהבה
  12. בזמן האפייה, מערבבים בקערה טחינה ומיץ לימון
  13. מוסיפים מי הקרח ומערבבים עד קבלת ממקח סמיך וחלק
  14. מוסיפים יוגורט ופלפל הצ'ומה ומלח עפ"י הטעם
  15. מתקנים עם מים ומיץ לימון לפי הטעם

אופן הגשה

יוצרים משטח עגול של היוגורט טחינה על הצלחת הגשה ומעל מניחים כדורי פלפל חמים מהתנור.

בתיאבון

הוספת תגובה