מתכון: פלאפל חלומי ועדשים לצמחונים

מפגש עשיר של עדשים, גבינת חלומי וטחינה ||| כדורים אפויים ולא מטוגנים של חלבון צמחוני ||| מתכון קל להכנה ומתאים לכל אחד ואחת  ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פלפל עדשים וגבינה על טחינה (צילום דני בר)

מצרכים (25 כדורים)

  • 1 כוס עדשים כתומות שטופות היטב ומסוננות
  • 200 גרם גבינת חלומי (24% שומן)
  • 1 כוס עלי כוסברה קצוצים דק ודחוסים
  • 50 גרם פירורי לחם לא מתובלים
  • 1 ביצה
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 1 כפית פלפל צ'ומה
  • 3/4 כפית כמון
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית מלח

לציפוי

  • 3/4 כוס פירורי לחם לא מתובלים

למטבל הטחינה

  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
  • 1/4 כוס מי קרח
  • 1/4 כוס יוגורט עיזים
  • 1 כפית פלפל צ'ומה
  • קורט מלח

אופן הכנה

הפלאפל

  1. מביאים לרתיחה עדשים עם 4 כוסות מים קרים
  2. ממשיכים לבשל על אש בינונית וללא כיסוי כ-30 דקות עד שהעדשים מתפרקות
  3. מסננים, סוחטים היטב ומערבבים עם שאר החומרים (חלומי, כוסברה, פרורי לחם, ביצה, טחינה, רסק, תבלינים)
  4. מעבירים למקרר לחצי שעה לפחות
  5. מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה
  6. שמים 3/4 כוס פירורי לחם בצלחת עמוקה
  7. יוצרים מתערובת הפלאפל המצוננת, בידיים לחות, כדורים בקוטר 5-4 ס"מ
  8. מגלגלים את הכדורים בפירורי הלחם ומסדרים בתבנית
  9. אופים 30-25 דקות עד שהכדורים מזהיבים יפה

יוגורט-טחינה

  1.  מערבבים בקערה טחינה ומיץ לימון
  2. מוסיפים מי קרח ומערבבים לממרח סמיך וחלק
  3. מוסיפים יוגורט, פלפל צ'ומה ומלח ומערבבים (אם צריך, מתקנים עם קצת מים או מיץ לימון)

הגשה

מגישים את הפלאפלים חמים לצד היוגורט-טחינה

בתיאבון

הוספת תגובה