מתכון: פאי שוקולד טבעוני

לכבוד יום השוקולד הבינלאומי שחל מחר – 7 ליולי ||| משומשו והשפית אביגיל מייזליק מציעים מתכון חלומי לפאי שוקולד טבעוני ||| פאי שוקולד טבעוני במילוי גבינת נוגט עם קראנצ' אגוזים וקרמל ||| מתכון קל להכנה, מכיל ממרחי גבינות טבעוניות בסגנון שמנת של משומשו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פאי שוקולד טבעוני במילוי גבינת נוגט (צילום חנה יודייקין)

מצרכים

לבצק

  • 2  כוסות קמח
  • 4 כפות קקאו
  • 1/3 כוס שמן קוקוס או שמן זית עדין
  • 2 כפות סוכר
  • 3 כפות מים

סדרת ממרחים טבעוניים בסגנון שמנת משומשו (צילום גיא צורף)

למלית

  • 2 ממרח בטעם טבעי בסגנון גבינת שמנת 9% משומשו (400 גרם)
  • 1/2 כוס שמנת פרווה
  • 100 גרם אבקת נוגט
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 כפיות מיץ לימון טרי

לציפוי

  • 100  גרם אגוזי לוז
  • 1/2 כוס סוכר

אופן הכנה

להכנת הבצק

  1. מערבבים יחד את הקמח, הקקאו והסוכר עם השמן עד לקבלת פירורים אחידים
  2. מוסיפים את המים ומעבדים לכדור בצק
  3. מעבירים למקרר לחצי שעה
  4. מחממים תנור לחום של 180 מעלות
  5. מרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי ס"מ ומשטחים בתבנית פאי בקוטר 20 ס"מ
  6. דוקרים מעט בעזרת מזלג, מצפים בניר כסף ומניחים קטניות למשקולת
  7. אופים למשך 15 דקות
  8. מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 5 דקות
  9. מוציאים ומצננים מהתנור
  10. אופים את אגוזי הלוז למשך 5-6 דקות, עד שהם מזהיבים
  11. מוציאים מהתנור ומצננים

להכנת הציפוי

  1. במחבת ממיסים את הסוכר לקרמל
  2. קולפים את אגוזי הלוז, קוצצים גס ומוסיפים לקרמל
  3. מערבבים עד להמסה של הקרמל ויוצקים על נייר אפיה משומן
  4. מצננים וקוצצים גס

להכנת המלית

  1. שמים את כל חומרי המלית במעבד מזון ומערבלים עד לקבלת קרם אחיד
  2. טועמים ומאזנים מתיקות לפי הצורך
  3. מעבירים את המלית לשק זילוף עם פיה חלקה
  4. מזלפים עיגולים של המלית בצורה נאה על הבצק
  5. מפזרים מעל המלית את פירורי קראנצ' האגוזים
  6. מעבירים למקרר עד להגשה. ניתן גם להקפיא

בתיאבון

הוספת תגובה