מתכון: עוגת תפוחים עם מיני קוקיס קרמל

כרמית מציעה מתכון מפנק של עוגת תפוחים ומיני קוקיס קרמל ||| עוגה קלה להכנה ||| קינוח לארוחת החג ובכלל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך <<<

עוגת תפוחים (צילום לירון אלמוג)

מצרכים (לתבנית עוגה בקוטר 24 ס"מ)

לבסיס

  • 120 גרם מרציפן איכותי
  • 1 ביצה
  • 1 כף גדושה חמאה או 2 כפיות שמן זית
  • 1 כוס פירורי מיני קוקיס קרמל של כרמית

למילוי

  • 3 תפוחים מזן גרנד סמית' קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • קורט קינמון
  • 2 כפות קמח
  • 2 כפיות חמאה או כפית וחצי שמן זית
  • 2 כפות דבש

לציפוי

  • 2 כוסות פירורי מיני קוקיס קרמל של כרמית
  • 2 כפות חמאה מומסת או שמן קוקוס או שמן קנולה

אופן הכנה

  1. במעבד מזון טוחנים יחד את כל מרכיבי הבסיס עד שמתקבלת מחית אחידה
  2. משטחים בתבנית משומנת ואופים בחום בינוני, 180 מעלות במשך כ-4 דקות עד שמתקבל קרום זהוב על פני המאפה
  3. מערבבים היטב את כל מרכיבי המילוי ויוצקים על הבסיס
  4. מערבבים את הפירורים עם החמאה המומסת או השמן ומפזרים את הפירורים הלחים מעל התפוחים
  5. מחזירים לתנור, מנמיכים את הטמפרטורה ל 175 מעלות
  6. אופים במשך כ-25 דקות עד שהציפוי משחים

שנה טובה ומתוקה

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות