מתכון: עוגת שרלוטה רוסי Charlotte Russe

עוגת תפוחים צרפתית שנקראת רוסית ||| שרלוטה או שרלוטקה רוסית ||| מה לשרלוטה, תפוחים ועוגה צרפתית ||| כל הפרטים ומתכון בהמשך <<<

Charlotte Russe

הקינוח או עוגה שנקראים שרלוטה רוס או שרלוטקה רוסי או פולני, נוצר לפני כ-200 שנה ע"י השף הצרפתי Marie Antoine Careme שהחליט לקרוא למאפה שהמציא על שם שני המעסיקים שלו באותה תקופה. על שם מעסיקו הרוסי הצאר אלכסנדר הראשון ועל שם אחייניתו Queen Charlotte. גרסה אחרת מספרת שהמלכה שרלוט תמכה מאד במגדלי התפוחים ולכבודה הומצא פאי התפוחים הזה. כידוע, לא הורסים סיפור טוב עם עובדות והעיקר שהשם היכה שורש. בכל מקרה, העוגה נוצרה על מנת להשתמש בשאריות הלחם אחרי הארוחה.

מצרכים (תבנית 24):

  • 4 תפוחי גרן סמיט גדולים
  • כף מיץ לימון
  • כוס סוכר לבן
  • 100 גרם קמח לבן רגיל
  • 3 ביצים גודל L
  • 1/4 כפית קינמון
  • קמצוץ מלח
  • כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס רוטב קרמל ביתי (עפ"י מתכון בהמשך)
  • אבקת סוכר לקישוט

קרמל

  • 2/3 כוס סוכר
  • 1/4 כוס מים
  • 2 כפות דבש
  • 2/3 כוס שמנת מתוקה

אופן הכנה:

קרמל (עדיף להכין לילה לפני האפיה)

    1. בסיר קטן על אש בינונית מערבבים סוכר מים ודבש עד שהסוכר נמס לחלוטין
    2. מגבירים את הלהבה ומביאים לרתיחה עדינה למשך כ- 10 דקות
    3. יש לשים לב ומדי פעם לערבב (אך לא יותר מדי), עד שהתערובת מקבלת צבע חום קרמל
    4. מסירים מהאש, ממתינים כדקה ומערבבים פנימה שמנת מתוקה
    5. מצננים לחלוטין

עוגה

    1. לקלף התפוחי עץ, להוציא הליבה ולחתוך לרבעים ולחתוך לפרוסות
    2. מחממים תנור ל- 180 מעלות
    3. משמנים את תבנית האפייה ומרפדים בנייר אפיה
    4. מניחים בקערה את פרוסות התפוחים עם כף מיץ לימון ו 2 כפות סוכר ומערבבים
    5. מניחים בצד לכ- 15 דקות
    6. בקערה נפרדת מערבבים קמח, מלח וקינמון
    7. בקערת המיקסר עם המנדולינה להקצפה, מקציפים את הביצים עם יתרת הסוכר למשך כ- 8 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה במרקם צמיג ומבריק
    8. מאטים את מהירות המיקסר ומוסיפים תמצית וניל
    9. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
    10. מעבירים את התפוחים לתבנית
    11. שופכים מעל את רוטב הקרמל
    12. מעבירים מעל לכל את תערובת הביצים
    13. מערבבים קלות בעזרת כף, את התערובות יחד
    14. אופים כ 55-60 דקות (העוגה מוכנה כאשר היא מקבלת למעלה גוון חום בהיר וקיסם יוצא עם פירורים)
    15. מוציאים מהתנור, מצננים מעט, מעבירים לצלחת הגשה ומפדרים באבקת סוכר

מתכון נוסף קל ואחר

בתיאבון

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות