מתכון: עוגת פרי הדר ללא גלוטן

עוגת פרי הדר על בסיס קמח תירס ||| רכיבים שמתאימים לצליאקים ||| מתכון לעונה זו בה קלמנטינות או תפוזים זמינים לכל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך <<<

עוגת הדרים ללא גלוטן (צילום דני בר)

מצרכים (לתבנית 24 עגולה קפיצית או תואמת מלבנית)

  • 100 גרם קמח תירס איכותי
  • 130 גרם שמן זית עדין
  • 200 גרם סוכר
  • 4 ביצים
  • 100 שקדים טחונים דק
  • 4 קלמנטינות (או 4 תפוזים קטנים)
  • 2 כפיות אבקת אפיה

לסירופ:

 
- פרסומת -

 
  • 100 גרם דבש
  • 2 קלמנטינות (או 2 תפוזים קטנים)
עוגת פרי הדר לצליאקים (צילום דני בר)

אופן הכנה

  1. להכין גרידה מקליפת הקלמנטינות (או התפוזים)
  2. לסחוט מיץ מ- 4 קלמנטינות (או 4 תפוזים)
  3. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, להכניס את קמח תירס, שמן זית, סוכר, ביצים, מיץ הדרים וגרידת הקליפה, שקדים ואבקת אפיה ומערבבים
  4. מערבבים קבלת מרקם אחיד ומעד גרגרי
  5. מחממים תנור ל-200 מעלות
  6. אופים 35-45 דקות עד הזהבה (בודקים עם קיסם שעדיין תוך העוגה לח ולא התייבש)
  7. מצננים העוגה לטמפרטורת חדר
  8. שמים במחבת את הדבש, מיץ מ-2 קלמנטינות וגרידת הקליפות שלהם ומערבבים
  9. לאחר רתיחה סוגרים הלהבה ויוצקים על העוגה האפויה
  10. מצננים לאכילה ובמידה ונשאר שומרים במקרר אבל מחממים לטמפרטורת חדר להגשה

בתיאבון

כתיבת תגובה