מתכון: עוגת פירות יבשים ומנדלברויט לראש השנה

מתכונים של פעם למנדלברוט ||| מאַנדעלבראָט‎ או Mandel Bread או אולי Kamishbrot ||| עוגת פירות יבשים מתוקה לא רק לראש השנה לאילנות ||| פירות הקיץ יקרים אז פירות יבשים יעשו את המתכונים עשיר ומתוק ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

מנדלברוט, Mandel Bread, מאַנדעלבראָט או Kamishbrot

מנדלברוט, Mandel Bread, מאַנדעלבראָט‎ או Kamishbrot (צילום דני בר)

הפירוש המילולי של כל השמות הוא לחם שקדים. האמנם זה יהיה לחם שקדים? כמובן שלא לזו הכוונה. בימינו יש גם מתכונים ללחם העשוי קמח שקדים כתשובה לצליאקים ולנמנעים מגלוטן. המאפה היהודי ממזרח אירופה, הוא תוצאה של הכורח לשאת אוכל בנדודים בין הכפרים, ע"י סוחרים ורוכלים יהודים. היתרון של עוגיה או פרוסת "לחם" זו הוא האמידות שלה לאורך זמן. וזה מתכון קל וטעים.

מצרכים (תבנית אינגליש קייק)

  • 150 גרם קמח תופח
  • 3 ביצים Large
  • 45 גרם סוכר חום
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית שטוחה קינמון
  • 10 יחידות משמש מיובש
  • 6 יחידות שזיף מיובש
  • 4 תמרים מזן מג'הול
  • 2 טבעות אננס מיובש
  • 1 רצועת פפאיה מיובש
  • 1/2 כוס צימוקים כהים
  • 30 גרם אגוזי לוז קלויים שבורים
  • תרסיס שמן לשימון התבנית

אופן הכנה

  1. לטרוף את הביצים ולהוסיף את תמצית הווניל
  2. לחתוך את הפירות היבשים לחתיכות קטנות מאד
  3. בכלי נפרד, לערבב היטב את כל המצרכים היבשים כולל הפירות היבשים
  4. להוסיף את המצרכים היבשים אל עיסת הביצים ולערבב עד קבלת עיסה סמיכה
  5. לשמן תבנית אינגליש קייק בספריי שמן
  6. לשפוך לתוך התבנית את הבלילה וליישר את פני הבלילה
  7. להכניס לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות
  8. לאפות במשך כ- 40 דקות עד שהחלק העליון קצת מתקשה ומשחים
  9. להוציא מהתנור ולקרר – מתקבלת חלת פירות יבשים מעט רכה מבפנים
  10. לאחר התקררות, לפרוס את החלה לפרוסות דקות של כחצי ס"מ
  11. לסדר את הפרוסות על רשת תנור
  12. להכניס שוב לאפייה בתנור לעוד 15 דקות בחום של 150 מעלות
  13. לתת להתקרר מחוץ לתנור
  14. לשמור בכלי אטום

עוגת פירות יבשים (צילום דני בר)

עוגת פירות יבשים קלה להכנה

מצרכים (תבנית אינגליש קייק)

  • 3 כוסות פירות יבשים חתוכים לקוביות מכל סוג שהוא (צימוקים, משמשים, שזיפים וכל פרי יבש אחר)
  • 1 כוס קמח תופח
  • 3 ביצים Large
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 5 כפות שמן זית
  • 1 כפית שטוחה קינמון

אופן הכנה

  1. בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים
  2. משמנים קלות תבנית אינגליש קייק בשמן זית
  3. יוצקים את הלילה לתבנית ומיישרים את פני התערובת
  4. אופים בטמפרטורה של 180 מעלות כ 45 דקות
  5. מצננים ופורסים לפרוסות דרות

עוגת פירות יבשים (צילום דני בר)

עוגת פירות מתוקה ועשירה

מצרכים (תבנית אינגליש קייק)

    • 2 ביצים
    • 1/3 כוס סוכר
    • 2 כפות דבש
    • 1/3 כוס שמן זית
    • 1/3 כוס מיץ תפוזים (אפשר משקה קל בטעם תפוזים או מיץ סחוט)
    • 1 כוס קמח תופח
  • 1/3 כפית אבקת קינמון
  • 1/3 כוס אגוזי מלך חתוכים גס
  • 1/3 כוס תערובת של פירות יבשים קצוצים (צימוקים, תמרים, שזיפים, משמשים וכל מה שאוהבים)
  • 2 כפות שבבי קוקוס טחון (לא חובה)

אופן הכנה:

  1. חממים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק
  2. טורפים את הביצים והסוכר לקבלת בלילה אחידה
  3. מוסיפים דבש, שמן ומיץ ומערבבים
  4. מוסיפים קמח תופח, אבקת קינמון וקוקוס ומערבבים
  5. מקמחים את האגוזים ותערובת הפירות היבשים בכפית שטוחה של קמח
  6. מוסיפים את הפירות והאגוזים המקומחים לתערובת ומערבבים ערבוב קל
  7. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת
  8. מפזרים מעל שקדים פרוסים (אופציה)
  9. אופים בתנור במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש

בתיאבון ושנה טובה ומתוקה

הוספת תגובה