מתכון: עוגת גבינה קרה עם וניל ופירות יער

אין כמו עוגת גבינה לשבועות ||| מאסטר שף מציע מתכון לעוגת גבינה קרה עם וניל ופירות יער ||| מתכון של אסטלה- מלכת העוגות, בעלת בית הספר לאפייה ושופטת בייק אוף ||| למתכון ופרטים בהמשך <<<

עוגת גבינה קרה עם וניל גרגירים ופירות יער (צילום אסף אמברם)

מצרכים

בצק ברטון

  • 250 גר' קמח
  • 180 גר' חמאה או 120 גר' שמן זית
  • 180 גר' סוכר
  • 4 חלמונים
  • כפית אבקת אפיה
  • 1/4 כפית סודה לשתיה

מוס מ-2 שמנת

  • 3 שמנת חמוצה (500 גר')
  • 120 גר' אבקת סוכר
  • 10 גר' ג'לטין (2 וחצי כפיות)
  • 60 מ"ל מים ( 4 כפות)
  • 2 שמנת מתוקה (500 גר')
  • 1 שקית פודינג וניל מאסטר שף עם גרגירי וניל

לקישוט

  • פירות יער, תותים

אופן הכנה

הכנת הבצק

  1. מכניסים את כל מרכיבי הבצק למעבד מזון עם להב מתכת, ומעבדים עד שנהיה בצק
  2. מחממים תנור ל-160 מעלות
  3. מרדדים את הבצק לעובי 4 מ"מ
  4. מניחים במרכז תבנית בקוטר 24 ס"מ
  5. מכניסים לתנור ואופים כ-10  דקות
  6. מורידים את החום ל-120 מעלות ואופים כ-20 דקות נוספות

הכנת המוס

  1. טורפים היטב את השמנת החמוצה עם אבקת הסוכר
  2. יוצקים מים קרים על הג'לטין
  3. לאחר הספגה ממיסים במיקרו כ-20-25 שניות
  4. מוסיפים לתערובת של השמנת החמוצה תוך כדי ערבוב על מנת להשוות טמפרטורות
  5. מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג לקצפת רכה
  6. מקפלים אל המלית
  7. יוצקים את המוס על הבצק האפוי ומקשטים בתותים ופירות יער
  8. שומרים את העוגה במקפיא למשך 24 שעות
  9. לאחר ההקפאה, מחלצים את העוגה מהתבנית ומפשירים במקרר עד להגשה.

בתיאבון

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות