מתכון: עוגת גבינה קלאסית

מתכון של רן בן-דוד, הקונדיטור הראשי של רשת ביגה ||| אם מתעצלים להכין בבית, אפשר לרכוש מבחר עוגות גבינה ברשת קפה ביגה ||| עוגות גבינה לשבועות ||| המתכון ועוד בהמשך <<<

עוגת גבינה עגולה (צילום דן בר דב)

מרכיבים

לתחתית

  • 120 גרם קמח
  • 60 גרם אבקת סוכר
  • 80 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 35 גרם אבקת סוכר
  • 1 כף מים/חלב

עוגות גבינה רשת ביגה (צילום: אסף לוי)

למלית הגבינה

  • 250 גרם גבינה 9%
  • 110 גרם שמנת חמוצה
  • 80 גרם ביצים (ביצה 1 ביצה +1 חלמון)
  • 110 גרם סוכר
  • 15 גרם קורנפלור
  • 15 גרם אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כפית תמצית וניל

לציפוי

  • 110 גרם שמנת חמוצה
  • 10 גרם אבקת סוכר

אופן הכנה

תחתית

  1. לחמם תנור ל170 מעלות
  2. שמים את כל החומרים במעבד מזון למעט המים/חלב עד לקבלת פירורים
  3. אז מוסיפים את המים/חלב עד לקבלת בצק (ניתן להוסיף מים/חלב לפי הצורך)
  4. משטחים את הבצק לעובי של 3 מ"מ לפי גודלה של התבנית
  5. יוצרים בבצק חורים בעזרת מזלג
  6. אופים עד לקבלת צבע זהוב

מלית הגבינה

  1. מחממים תנור ל150 מעלות
  2. במידה ומכינים עוגה עגולה ברינג, יש לצפות את דפנות הרינג בנייר אפיה למנוע הידבקות
  3. שמים את כל החומרים בקערת מיקסר ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
  4. מניחים את התחתית שהכנו במעוד מועד ועליה יוצקים את התערובת
  5. אופים כ- 45 דקות

ציפוי

  1. מערבבים בעזרת מטרפה שמנת מתוקה ואבקת סוכר
  2. לאחר הוצאת העוגה מהתנור יש לקרר אתה למשך כ- 10 דקות
  3.  מיישרים את דפנות העוגה
  4. יוצקים את הציפוי על העוגה (חשוב לצקת את הציפוי כשהעוגה חמימה)

בתאבון וחג שבועות שמח

2 תגובות

הוספת תגובה