מתכון: עוגת גבינה עם פירות יער

עוגת גבינה קרירה ואוורירית ||| עוגה נהדרת לימי הקיץ החמים – גם גבינה צוננת וגם פירות יער ||| קצת מורכב אבל שווה כל מאמץ ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגת גבינה עם אוכמניות עדן קינוחים (צילום אריה ויסמין)

מרכיבים (תבנית עגולה 23 ס"מ – עדיף קפיצית)

לתחתית

  • 150 גרם פתי-בר טחונים דק במעבד מזון
  • 2 כפות סוכר
  • 45 גרם שמן זית עדין (או 65 גרם חמאה)

למלית הגבינה

  • 900 גרם גבינת שמנת 25%-30% שומן
  • 225 גרם סוכר
  • 2 כפות אבקת קורנפלור
  • 4 ביצים L + 1 חלמון
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 5 כפיות תמצית וניל
  • גרידת לימון מקליפה של לימון אחד

לרוטב פירות היער

  • 4 כוסות פירות יער קפואים
  • 100 גרם סוכר
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • גרידת לימון מקליפה של 1/4 לימון
  • 2 כפות מים
  • 1 כף קורנפלור

עוגת גבינה משודרגת ומקושטת עם ריבה ונענע (צילום דני בר)

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות
  2. מערבבים בקערה את פרורי הפתי-בר, הסוכר והשמן זית
  3. עוטפים בנייר כסף את הדופן הקפיצית של התבנית, מהצד הפנימי
  4. שופתים תערובת פרורי הפתי-בר לתחתית התבנית העגולה
  5. מהדקים התערובת לתחתית ואופים 8 דקות. אח"כ מצננים
  6. מעלים טמפרטורת התנור ל-220 מעלות
  7. מערבבים את גבינת השמנת והסוכר במיקסר עם וו גיטרה כ-2 דקות
  8. מוסיפים הקורנפלור וממשיכים לערבב
  9. מוסיפים תוך כדי הערבול את הביצים, השמנת המתוקה, תמצית הוניל, וגרידת קליפת הלימון עד לקבלת תערובת בעלת מרקם אחיד
  10. שופתים התערובת לתבנית
  11. אופים כ-10 דקות בתנור שכבר חם מאד
  12. מנמיכים הטמפרטורה ל-110 מעלות בלבד ואופים עוד שעה עד 70 דקות כאשר השוליים יציבים אבל המרכז עדיין לא אפוי ורוטט
  13. מכבים התנור ופותחים הדלת במעט – משאירים העוגה כשעה בתנור שמתקרר
  14. מקררים העוגה למשך 12 שעות במקרר
  15. מניחים את פירות היער בסיר קטן יחד עם הסוכר, מיץ הלימון ומגרדת קליפת הלימון ומבשלים על להבה בינונית כ-5 דקות
  16. בקערה נפרדת מערבבים הקורנפלור עם המים לתערובת חלקה ומוסיפים לסיר הקטן
  17. מבשלים עוד 2-3 דקות עד הסמכת התערובת תוך כדי בחישה איטית מידי פעם
  18. מצננים ושומרים במקרר

הגשה: מגישים פרוסת עוגה ועליה יוצקים כף רוטב פירות יער

בתיאבון

הוספת תגובה