מתכון: עוגת גבינה ונגיעות שוקולד

עוגת גבינה אחרת ||| עוגה עשירה בסוגי גבינה שונים העוברים לחיות בכפיפה אחת אצלכם בפה ||| גבינות ושוקולד ומה עוד תרצו? ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגת גבינה אפויה במילוי ממרח לוטוס (צילום מנחם גרייבסקי)

מצרכים (תבנית 26, רצוי קפיצית)

לתחתית

  • 250 גרם בייגלה שומשום שמשמיות עבה
  • 250 גרם ממרח שוקולד שאוהבים (השחר, נוטלה וכו')
  • 35 גרם שמן זית עדין

למלית הגבינה

  • 600 גרם גבינת שמנת 30%
  • 300 גרם גבינת ריקוטה
  • 400 מ"ל יוגורט עיזים
  • 200 גרם סוכר
  • 2 כפות קורנפלור
  • 5 ביצים

לקרם קקאו

  • 200 גרם גבינת שמנת 30%
  • 1 ביצה
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 3 כפות קקאו דק (מנפים את הקקאו)

אופן הכנה

  1. מכניסים את כל הגבינות והיוגורט של המלית, לבד חיתול ותולים או מניחים בתוך מסננת, ומעל סיר, כדי לתת למי הגבינות והיוגורט לטפטף במשך 5 שעות (עדיף כל הלילה) במקרר

התחתית

  1. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפיה ומורחים את שמן הזית על הדפנות והתחתית
  2. טוחנים את הבייגלה במעבד מזון לקבלת פרורים קטנים. מוסיפים את הממרח שוקולד ושמן הזית, ומעבדים 2-3 דקות עד לקבלת מרקם אחיד.
  3. מהדקים התערובת, לתחתית התבנית ומעבירים למקרר

קרם הקקאו

  1. מערבבים את כל המרכיבים עד קבלת תערוכת אחידה
  2. מכניסים למקרר
  3. מחממים תנור ל-200 מעלות ומניחים תבנית עם ליטר מים רתוחים, לקבלת תנור לח

מלית הגבינה

  1. מכניסים את הגבינות שנטפו בלילה, בקערת מיקסר עם וו גיטרה
  2. מוסיפים סוכר וקורנפלור ומערבבים לאט כדקה עד שאין גושים
  3. מגבירים למהירות בינונית ומוסיפים הביצים כל פעם בימה אחת
  4. מערבבים עד קבלת תערובת בעלת מרקם אחיד
  5. יוצקים 1/2 מהתערובת שבקערה, לתבנית מעל שכבת התחתית (ביגלה)
  6. מיישרים עם מרית
  7. יוצקים 1/2 מכמות קרם הקקאו ומיישרים
  8. עם כף מניחים גבעות קטנות של מלית הגבינה וביניהן גבעות של קרם הקקאו כך מכל הכמות שנותרה בשתי הקערות
  9. אופים 15 דקות בתנור הלח
  10. מורידים הטמפרטורה ל-160 מעלות ואופים עוד 45 דקות
  11. מכבים התנור ומשאירים התבנית עוד כחצי שעה בתנור
  12. הערה: בכל שלבי האפיה, אין לפתוח דלת התנור
  13. מוציאים לצינון לטמפרטורת החדר ואח"כ למקרר לפחות 12 שעות לפני הגשה (כל המרבה הרי זה משובח)

בתיאבון

הוספת תגובה