מתכון: עוגת גבינה אפויה עם פודינג וגרגירי וניל

מאסטר שף מציעה לשבועות מתכון של עוגת גבינה אפויה וקלאסית ||| מתכון של אסטלה – בעלת ומנהלת אסטלה כיתת אומן לקונדיטוריה ושופטת בתכנית בייק אוף ||| המתכון עושה שימוש בפודינג וניל עם גרגירי וניל של מאסטר שף, אשר מעניק לעוגה ניחוח מיוחד ||| למתכון והפרטים בהמשך <<<

עוגת גבינה אפויה בניחוח וניל (צילום אסף אמברם)

עוגת גבינה הכי חג שבועות

חג שבועות הוא החג הלבן והחג של מוצרי החלב. הדובדבן שבקצפת מאכלי החג הוא עוגות הגבינה שכל אופה חובב וגם קונדיטור מקצועי מתפאר במתכון היחודי שלו או שלה, לעוגת הגבינה. בשנים האחרונות אנו עדים לעוגות גבינה מכל הסוגים המשלבות הדגשים עיצוביים או חומרי גלם לא מקובלים, אבל העוגה הפופולארית והאהובה ביותר נשארה עוגת הגבינה האפויה והקלאסית, אשר מופיעה על שולחנות החג בבתים רבים בישראל.

מצרכים (לתבנית 24 ס"מ)

לבצק פריך:

  • 300 גרם קמח מאסטר שף
  • קורט מלח
  • 150 גרם חמאה קרה בקוביות (3/4 חבילה) או 100 גרם שמן זית
  • 100(6 כפות) גרם אבקת סוכר
  • 30 גרם (2 כפות) שקדים טחונים
  • 1 חלמון

למלית הגבינה:

  • 150 גרם שמנת חמוצה
  • 1 חבילה פודינג וניל מאסטר שף עם גרגירי וניל אמיתי
  • 300 גרם גבינת שמנת
  • 600 גרם גבינה לבנה 9% שומן
  • 40 גרם חלמונים (2 חלמונים)
  • 33 גרם (3 כפות) סוכר
  • 3 חלבונים
  • 140 גר' סוכר (כ-3/4 כוס)

אופן הכנה

עוגת גבינה אפויה בניחוח וניל (צילום אסף אמברם)

הבצק הפריך

  1. במעבד מזון מעבדים קמח, מלח וחמאה קרה עד שמתקבלים פירורים קטנים ואחידים
  2. מוסיפים אבקת סוכר ואבקת שקדים ומעבדים מעט
  3. מוסיפים חלמון ביצה ומעבדים רק עד קבלת בצק אחיד
  4. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה
  5. מחממים תנור ל- 160 מעלות
  6. מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ ומצפים תבנית בקוטר 24 ס"מ
  7. מניחים נייר אפייה על הבצק, מניחים מעל משקולות אפייה או קטניות יבשות ואופים אפייה עיוורת במשך 10-15 דקות, עד להזהבת הבצק

מלית הגבינה

  1. בקערה גדולה מערבבים שמנת חמוצה ופודינג
  2. מוסיפים את גבינת השמנת והגבינה הלבנה ומערבבים היטב
  3. מקציפים חלמונים וסוכר לקצף תפוח
  4. מקפלים לתוך תערובת הגבינות
  5. מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב וגמיש
  6. מקפלים את הקצף לתוך תערובת הגבינות
  7. עוטפים את תחתית התבנית בנייר כסף
  8. יוצקים את המלית על תחתית הבצק ומיישרים
  9. מחממים תנור ל-230 מעלות
  10. אופים את העוגה במשך כ-15 דקות, עד שמתקבל קרום שחום
  11. מוציאים את העוגה מהתנור ומשחררים את הדפנות בעזרת סכין
  12. מורידים את החום ל-140 מעלות ואופים עוד 30 דקות עד שהמלית מתייצבת
  13. מצננים במקרר ומגישים בטמפרטורת החדר.

בתיאבון

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות