מתכון: עוגת גבינה אפויה בניחוח הדרים

לשבועות מציעה פרימור, מתכון לעוגת גבינה ||| עוגה קלאסית, נימוחה וטעימה, בשילוב גרידת תפוזים המעניקה לעוגה טעם הדרים וניחוח נפלא ||| בחירה טובה שתקשט כל שולחן חג לשבועות כקינוח נפלא ||| לפרטים ולמתכון בהמשך <<<

עוגת גבינה אפויה בניחוח הדרים (צילום: עמית שטראוס)

מצרכים (לתבנית 26)

לתחתית

  • 1/2 1 כוס קמח
  • 100 גרם מרגרינה קרה חתוכה לקוביות קטנות או 70 גרם שמן זית
  • 5 כפות סוכר
  • 1 חלמון
  • 1 כפית קליפת תפוז מגוררת

למלית גבינה

  • 500 גרם גבינה 9%
  • 4 חלמונים
  • 1/3 כוס קמח
  • 1/3 כוס קורנפלור
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 מיכל שמנת חמוצה
  • 1 כוס סוכר (מחולקת ל-2)
  • 5 חלבונים
  • 1 כפית גרידת תפוז

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום בינוני של 170 מעלות
  2. מערבבים בקערה את כל החומרים לתחתית ולשים לבצק אחיד
  3. מרפדים תחתית של תבנית אפיה מספר 26 בעיגול של נייר אפיה ומשמנים אותו
  4. שופכים את פירורי הבצק לתבנית ומהדקים לתחתית
  5. מכניסים לתנור לאפיה של 10 דקות ולאחר האפייה מצננים את התחתית
  6. בקערה מערבבים היטב את הגבינה, החלמונים, השמנת החמוצה, הקמח, הקורנפלור, תמצית הווניל, חצי כוס סוכר וגרידת התפוז
  7. מערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית לתערובת חלקה ללא גושים
  8. מקציפים את החלבונים עם חצי כוס הסוכר הנותרת לקצף יציב ומבריק
  9. מאחדים את תערובת הגבינות עם קצף החלבונים בתנועות קיפול לתערובת אחידה ושופכים על התחתית האפויה
  10. אופים בתנור כשעה עד שעה ורבע או עד שהעוגה יציבה למגע
  11. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור הכבוי לעוד חצי שעה
  12. מוציאים וממשיכים לצנן על רשת

טיפ: מומלץ להגיש קר לאחר קירור במקרר לצד כוס מיץ תפוזים

בתיאבון

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות