מתכון: עוגת בננה, שקדים ושוקולד

עוגה עסיסית ממקמח כוסמין מלא, בננות, שקדים ושוקולד ||| עוגה שמתאימה לכל השנה ולכל אוהבי שוקולד אבל זו לא עוגת שוקולד ||| הרבה פרי ושמן זית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגת בננות ושוקולד (צילום סילביה גולן)

מצרכים (2 תבניות אינגליש קייק)

  • 110 גרם קמח כוסמין רגיל מנופה
  • 110 גרם קמח כוסמין מלא מנופה
  • 140 גרם סוכר לבן
  • 50 גרם סוכר חום
  • 4 ביצים M
  • 1.5 כפיות תמצית וניל איכותית
  • 2 כפות רום
  • 180 סמ"ק שמן זית
  • 4 בננות בינוניות בשלות (עדיף שקליפתן כבר שחורה)
  • 10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 100 גרם שבבי קוקוס (לא חובה)
  • 100 גרם שוקולד מריר 70% קצוץ גס
  • 100 גרם שקדים פרוסים/מקלות

אופן הכנה

 
- פרסומת -

 
  1. מחממים תנור על 170 מעלות במצב טורבו
  2. טורפים היטב בקערה גדולה או מיקסר עם וו גיטרה, סוכר לבן, סוכר חום, ביצים, וניל, רום ושמן זית לקבלת תערובת אחידה
  3. מקלפים ומועכים את הבננות ומערבבים לתוך לתערובת הסוכר
  4. מנפים קמחי הכוסמין לקערה נפרדת
  5. מערבבים הקמחים עם אבקת האפייה והמלח לקבלת תערובת אחידה
  6. מאחדים את שתי התערובות ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה
  7. מקפלים פנימה שבבי קוקוס ושוקולד קצוץ
  8. מעבירים את התערובת לתבניות אינגליש משומנות
  9. מפזרים מעל שקדים
  10. אופים 25-30 דקות במרכז התנור עד שקיסם יוצא נקי

בתיאבון

כתיבת תגובה