מתכון: עוגיות מבצק פריך במילוי ממרח טחינה עם שוקולד

אחוה מגישה מתכון מפנק לעוגיות מגולגלות ||| מתכון של חיים שתיים מבצק פריך במילוי המבוסס על טחינה וממרח טחינה עם שוקולד ||| עוגיות נימוחות, טעימות וקלות הכנה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגיות מבצק פריך אחוה (צילום סיגל לדנהיים)

מצרכים (ל-6 רולדות)

  • 1 ק"ג קמח
  • 2  שקיות אבקת אפייה
  • 1 כף סוכר
  • 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות או 150 גרם שמן זית
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס מים
  • למילוי: ממרח טחינה עם שוקולד אחוה (3-4 כפות לכל רולדה)
  • לזיגוג: 100 גרם שוקולד מריר
  • 1 כפית שמן
עוגיות מבצק פריך עם ממרח טחינה שוקולד אחוה (צילום סיגל לדנהיים)

אופן הכנה

  1. מפחיתים מהקמח 1 כוס ושומרים לקימוח
  2. מעבדים במיקסר עם וו לישה: קמח, אבקת אפייה, סוכר ושמן (או חמאה) עד שמתגבש בצק פירורי
  3. מוסיפים לקערת המיקסר שמן ומים ומעבדים עד שנוצר גוש בצק
  4. מוציאים את הבצק מהקערה, מקמחים משטח ולשים מעט את הבצק עד שמתקבל כדור בצק אחיד
  5. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה
  6. מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים ושומרים במקרר
  7. מוציאים לרידוד כל פעם חלק אחד
  8. מקמחים משטח עבודה ומרדדים כל כדור למלבן לא עבה
  9. מורחים שכבה של ממרח טחינה עם שוקולד מגלגלים בעדינות את הרולדות
  10. מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומשטחים קלות
  11. בעזרת סכין פורסים את הרולדות ברווחים של כ- 3 ס"מ עד הסוף אך לא מפרידים  את הפרוסות זו מזו
  12. אופים בחום של 160 מעלות במשך כ-45 דקות עד שהעוגיות מזהיבות קלות אך עדיין נשארות בהירות
  13. להכנת הזיגוג: שוברים את חפיסת השוקולד לקוביות
  14. מוסיפים כפית שמן לקוביות השוקולד
  15. מחממים במיקרו למספר שניות ומוציאים לערבוב
  16. חוזרים על הפעולה מספר פעמים עד אשר השוקולד נמס לחלוטין
  17. כשהעוגיות מתקררות יוצקים מעליהן את הזיגוג בעזרת כפית או מזלג בתנועה מהירה
  18. מעבירים לקופסה אטומה ושמרים במקרר

בתיאבון 

כתיבת תגובה

סגירת תפריט