מתכון: עוגיות בית ספר סקנדינביות

עוגיות עתירות אנרגיה לקור של סקנדינביה ||| שלל שמות לגרסאות שונות של העוגיה העגולה ||| Skillingsbolle, Sommerbolle, Skolebolle, Mandelknute או Trollebolle ||| כל הפרטים ומתכונים בהמשך…

עוגית קינמון עם שלל שמות וגרסאות

עוגיות קינמון סקנדינביות (צילום דני בר)

בשבדיה ונורבגיה נפוץ מאפה קינמון אישי שנקרא Kanelbolle – לחמנית קינמון. המאפה כל כך פופולארי שמשנת 1999 מציינים את 4 באוקטובר כיום לחמנית הקינמון Kanelbullens Dag. יש לציין שיש אזורים בסקנדינביה שהעוגיה היא למעשה עוגה אבל המתכון והשילוב עם קינמון, דומה.

אותה עוגיה או "לחמניה" נקראת בנורבגיה Skolebrød  או  Skolebolle שפירוש השם הוא לחמנית בית ספר או לחם בית ספר – זו ארוחת בית הספר שהכינו לילדים בימים הקרים והחשוכים, כמנת קינוח מתוקה ועתירת אנרגיה.

עוגיות לכל מנורבגיה (צילום דני בר)

עוגית בית ספר Skoleboller

מצרכים (10-12 יחידות)

לבצק

  • 600 גרם קמח לבן
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית הל
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • 330 מ"ל חלב
  • 70 גרם שמן זית
  • 50 גרם שמרים טריים

לקרם מילוי

  • 1 ביצה
  • 100 מ"ל חלב
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית סוכר וניל
  • 1 כפית קורנפלור

לציפוי

  • 1 ביצה
  • סוכר ומים
  • שבבי קוקוס

אופן הכנה

רשימת העוגיות של בית מאפה נורבגי בברגן עם המחירים המדהימים (צילום דני בר)

  1. לערבב כל המצרכים היבשים של הבצק בקערה עד קבלת מרקם אחיד
  2. עשה גומה בתערובת
  3. לשפוך השמן זית והשמרים לגומה ולהוסיף החלב
  4. לערבב בידיים עד קבלת מרקם אחיד
  5. לכסות הקערה ולתת לשמרים להתפיח את הבצק לנפח כפול (כ-30 דקות עד שעה, תלוי בטמפרטורת החדר)
  6. לחמם התנור אפיה ל- 230 מעלות
  7. הכינו כתריסר לחמניות אחידות ממסת הבצק (על משטח מקומח נוח לעבודה)
  8. לשים הלחמניות בתבנית אפיה עם נייר אפיה
  9. עשו חור בכל לחמניה על מנת שתוכל להכיל את המילוי – מספיק גודל אגודל
  10. להכניס כל המצרכים של המילוי לסיר קטן ולחמם תוך כדי ערבוב איטי
  11. לערבב על אש קטנה עד קבלת מרקם אחיד וסמיך
  12. לשפות בכפית את המילוי לחור שבלחמניות המוכנות לאפיה
  13. לקשקש הביצה שנותרה ולמרוח במברשת שכבה על הבצק
  14. לאפות 12-15 דקות עד הזהבה
  15. לצנן הלחמניות
  16. לערבב מים וסוכר בכוס לכדי בלילה סמיכה
  17. להוציא כל לחמניה מהתבנית ולטבול את פני הלחמניה (להפוך) בכוס הסוכר המומס
  18. פזרו מעל הסוכר הרטוב מעט קוקוס

בתיאבון

הוספת תגובה