מתכון: סלמון מקורמל על סלט אטריות יפני

אחוה והשף אבי ביטון מגישים יחדיו מנת דג עסיסי וסלט אטריות יפני ||| מתכון המשלב טחינה גולמית של אחוה ||| מנה מנצחת, קלת הכנה ומתאימה לארוחת צהריים או ערב ולאירוח חגיגי ||| לפרטים ולמתכון בהמשך <<<

סלמון מקורמל על סלט אטריות יפני (צילום אבי ביטון)

מצרכים (ל-2 מנות)

  • 2 פרוסות פילה סלמון
  • 2 כפות סילאן
  • 1/4 כפית חרדל
  • 2 כפות סויה
  • 1 כף שמן זית
  • קורט מלח
  • קורט פלפל

לסלט

  • 2 כוסות אטריות ביצים
  • צרור כוסברה
  • צרור בצל ירוק
  • 2 גזר חתוך לגפרורים
  • 2 פלפל אדום פרוס דק
  • 1 צ'ילי טרי
  • חופן בוטנים

לרוטב ויניגרט

  • 1/4 כוס טחינה אחוה ללא מלח
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 2 כפות סויה
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1/4 לימון סחוט
  • 1 כף שמן זית
  • קורט מלח

אופן הכנה

  1. מערבבים את חומרי המשרה של הדג ועוטפים בו את הדג בכל הכיוונים
  2. צולים את הדג במחבת
  3. בינתיים מכינים סלט מחומרי הסלט למעט הבוטנים
  4. בבלנדר מוט מערבבים את כל רכיבי רוטב הויניגרט
  5. מתבלים את הסלט ברוטב הויניגרט
  6. מגישים את הדג לצד הסלט עם בוטנים מלמעלה

בתיאבון

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות